van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: WRT en Sarah Bovy kwalificeren zich voor Hyperpole

WRT - Oreca 07 Gibson
WRT - Oreca 07 Gibson
Tijdens de één uur durende kwalificatie in de vooravond stond er vooral in LMP2 en GTE Am veel op het spel. De top zes van iedere klasse kwalificeerde zich immers voor de Hyperpole van morgen, tijdens dewelke de definitieve startopstelling wordt beslist. Vermits er in Hypercar slechts vijf inschrijvingen zijn was iedereen zeker van een plaatsje, in GTE Pro viel uiteindelijk één auto af en dat was niet verrassend de Riley Motorsports Ferrari #74. De beide AF Corse Ferrari's, net als de beide Corvette's én Porsche's zullen morgen om 20u dus pas strijden voor de pole.
  • De Swert Opticiens
Proton Competition - Porsche 911 RSR
Proton Competition - Porsche 911 RSR
Met 27 wagens in LMP2 en 23 auto's in GTE Am ging de focus dus naar die beide klasses. De kwalificatie zelf werd na een half uur stilgelegd na een zware crash van Michael Fassbender in de Proton Competition Porsche #93. De acteur bleek ok maar slecht nieuws voor de deelnemers die dan nog in de top zes wilden raken. Het was tijdens de rode vlag periode immers beginnen regenen en niemand kon zijn positie na het vrijgeven van de sessie nog verbeteren.

Iron Dames - Ferrari 488 GTE Evo
Iron Dames - Ferrari 488 GTE Evo
Zo zagen we twee WRT's (#31 en #41) die zich kwalificeerden voor de Hyperpole, maar jammer genoeg viel de #32 van ondermeer Dries Vanthoor buiten de boot. Zij reden de tiende tijd in LMP2, meteen ook hun startpositie in die klasse. De DKR Engineering #3 van ondere andere Jean Glorieux tikte als 20e aan. Laurens Vanthoor's Porsche #92 was de primus in GTE Pro, terwijl in GTE Am ook Sarah Bovy (Iron Dames - Ferrari #85) zich zeker zag van een plaatsje in de Hyperpole met de vierde tijd van Rahel Frey. De Porsche's van Alessio Picariello (Hardpoint Motorsport #99) en Jan Heylen (Dempsey-Proton Racing #88) starten zaterdag respectievelijk als 11e en 18e in GTE Am.

Foto's: Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op woensdag 8 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons