van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Zes Belgen op de startlijst

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
De Automobile Club de l'Ouest maakte vrijdag de deelnemerslijst voor de komende 24 Heures du Mans bekend. Slechts vijf Hypercars, twee Toyota’s, twee Glickenhaus’ en de Alpine, staan er op de lijst en geen enkele Belg bevindt zich bij de rijders in de topklasse. Wel vinden we zes landgenoten terug in de andere divisies, Dries vanthoor, Laurens Vanthoor, Jean Glorieux, Sarah Bovy, Jan Heylen en Adrien De Leener.
Dries Vanthoor is de enige Belg bij de rijders van Team WRT dat nochtans drie Oreca’s inzet in de LMP2 divisie. Vanthoor deelt de wagen met Rolf Ineichen en Mirko Bortolotti, de twee overige bolides van het team komen in handen van Sean Gelael/Robin Frijns/René Rast en Rui Andrade/Ferdinand Habsburg/Norman Nato. Nog in de LMP2 divisie vinden we Jean Glorieux terug die uitkomt voor DKR Engineering. Rui Andrade, Ferdinand Habsburg en Norman Nato zijn zijn teamgenoten.

Jan Heylen
Jan Heylen
In de GT’s vinden we in de Pro klasse Laurens Vanthoor terug op één van de officiële Porsche’s samen met Michael Christensen en Kevin Estre. Sarah Bovy 5Iron Dames Ferrari 488), Jan Heylen (Dempsey Proton Competition Porsche) en Adrien De Leener (Hardpoint Motorsport Porsche) komen allen uit in de GT-Am klasse. Op de reservelijst staat tussen de vier wagens nog wel de Absolute Racing Porsche waar normaal gezien Alessio Picariello als een van de rijders fungeert. Hij moet hopen op het afzeggen van enkele deelnemers om alsnog aan de start te verschijnen.

Foto's: Arne Simons & Wright Motorsport
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op vrijdag 29 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons