van der Horst

24H Le Mans: ACO en FIA WEC organiseren virtuele 24H Le Mans

Poster Virtual 24H Le Mans
Poster Virtual 24H Le Mans
Terwijl de 88ste editie van de 24 Heures du Mans noodgedwongen verplaatst werd naar eind september, zullen we toch een etmaalrace te zien krijgen op 13 en 14 juni. ACO en FIA WEC gaan een virtuele 24H Le Mans organiseren op rFactor2, waarbij we combinaties te zien zullen krijgen tussen professionele piloten en volbloed simracers. Ook trekt de Franse organisatie alle registers open om de race live op de buis te krijgen.
In tegenstelling tot de echte race zullen hier maar 50 wagens aan de start verschijnen verdeeld over de LMP2- en GTE-klasse. De teams zelf zullen bestaan uit twee professionele piloten en twee simracers, waarbij iedereen minimum 5 uur achter het stuur zal moeten zitten. Daarnaast wil men ook de hele 24-uursrace live uitzenden op verschillende platformen en daarvoor gaat men een samenwerking aan met Motorsport Games, dat zijn strepen al verdiende in het brengen van verschillende virtuele wedstrijden.

Overigens is het niet de eerste maal dat de organisatie achter het FIA WEC een sim-kampioenschap organiseert. Sinds twee jaar is het al actief met de Le Mans eSports Series, dat afgewerkt wordt op het platform Forza Motorsport 7. Met de virtuele etmaalrace stapt men evenwel over naar een compleet nieuwe wereld. Ondertussen hebben Porsche en Toyota Gazoo Racing al bevestigd dat ze met een heus eSports-team aan de start zullen verschijnen, terwijl Aston Martin ook interesse toont. De vraag is welke constructeurs hen nog zullen vergezellen op 13 en 14 juni tijdens de eerste editie Virtual 24H Le Mans.

Foto: FIA WEC



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op zaterdag 16 mei 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons