van der Horst

24H Le Mans: Alex Wurz: "Twee verschillende schoenen, dat kon Ron Dennis niet aan"

Alex Wurz met de verschillende schoenen
Alex Wurz met de verschillende schoenen
Alexander Wurz won in 1996 als 22-jarige de 24 Heures du Mans in een Joest Racing Porsche, iets wat hem dertien jaar later opnieuw lukte, ditmaal in een Peugeot. De Oostenrijker beëindigde vorig jaar een serie van vier edities met Toyota en mag dit weekend in Le Mans de functie van Grand Marshal uitoefenen. Als opvolger van Tom Kristensen mocht hij op donderdagmiddag al meteen aantreden tijdens de persconferentie van de ACO.
  • Heinz Performance
Ron Dennis
Ron Dennis
Vlak voor Wurz zelf verscheen, stond er een paar raceschoenen klaar, een rode en een blauwe. "Dat verhaal dateert nog van toen ik nog niet lang racete. Ik was toen wat wanordelijk en vond alleen die twee schoenen terug, gelukkig een rechtse en een linkse maar dus in verschillende kleuren. Ik trok dat paar dan maar aan en won meteen mijn eerste wedstrijd! Ik ben het uit bijgeloof blijven doen, behalve toen ik voor McLaren testpiloot was. Ron Dennis kon dat gewoon mentaal niet aan, dus heb ik mij daar maar naar geschikt en twee dezelfde schoenen aangetrokken. Gelukkig kon ik na mijn overstap naar de endurance racerij mijn traditie opnieuw verderzetten."

Alexander Wurz
Alexander Wurz
"Natuurlijk ben ik heel blij met de erkenning van de organisatie om mij dit jaar als Grand Marshal te vragen. Ik maak dan ook graag van de gelegenheid gebruik om Reinhold Joest te bedanken voor de kans die hij mij gaf hier in 1996. Ongetwijfeld een zware beslissing van hem om zo'n jongeling aan te nemen voor deze wedstrijd. Dat zitje betekende een ommekeer in mijn leven, want op dat moment was mijn geld om te racen op en stond ik klaar om mij terug te trekken uit de autosport."

Foto's: Racing International Photography & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op vrijdag 17 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons