van der Horst

24H Le Mans: Alle deelnemers voor Virtual 24H Le Mans gekend

Alle 200 piloten voor de eerste Virtual 24H Le Mans
Alle 200 piloten voor de eerste Virtual 24H Le Mans
200, dat is het aantal rijders dat over twee weken een startveld van vijftig teams zal vormen voor de Virtual 24 Heures du Mans die doorgaan op 13 en 14 juni. Deze week werden er dagelijks nieuwe namen onthuld en dat alles leidde tot een op papier bijzonder sterk deelnemersveld. Naast de vaste namen uit het FIA WEC, zijn er ook een aantal Formule 1-piloten die zich wagen aan de virtuele uithoudingsrace. Er verschijnen ook vier Belgen aan de start.
Antonio Félix da Costa
Antonio Félix da Costa
In de LMP2-klasse is het rijdersveld zeer divers. Aangezien de klasse maar één type wagen bevat, de Oreca 07, zullen de onderlinge kwaliteiten het verschil moeten maken. Naast Max Verstappen en Lando Norris met Team Redline zijn ook nog andere teams goed uitgebalanceerd. Zo heeft Jota Team Redline met Antonio Félix da Costa, Felix Rosenqvist, Rudy van Buren en Kevin Siggy een zeer interessant kwartet verzameld voor de eindoverwinning. Aan Belgische zijde is het uitkijken naar wat Stoffel Vandoorne kan forceren met Veloce eSports 2 en natuurlijk e-Team WRT met onder meer Dries Vanthoor en Fabrice Cornelis.

Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc - Ferrari
De GTE-merken trekken alle registers open om te zegevieren in de eerste virtuele editie van de Franse klassieker. Terwijl Aston Martin, Corvette en Porsche teruggrijpen naar rijders die al in het verleden echt op het Circuit de la Sarthe hebben gereden, is het meest unieke kwartet zonder twijfel te vinden bij Ferrari. Of het team, dat onder meer bestaat uit Charles Leclerc en Antonio Giovinazzi, ook een kandidaat-winnaar zal zijn, dat valt nog af te wachten. Om af te sluiten, vinden we ook hier een Belg terug dankzij Simon Pilate, die normaal dit jaar zijn debuut zal maken in de Nascar Whelen Euro Series.

--- DEELNEMERSLIJST VIRTUAL 24 HEURES DU MANS (PDF) ---

Foto's: FIA WEC - Kurt Vanhoenacker - Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op zaterdag 30 mei 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons