van der Horst

24H Le Mans: Cadillac met LMDh richting FIA WEC en IMSA

Cadillac LMDh
Cadillac LMDh
Vandaag heeft General Motors bevestigd dat het vanaf 2023 met Cadillac zal aantreden in LMDh. Het was al langer bekend dat de Amerikaanse constructeur zijn intrede zou maken in de klasse, maar tot vandaag bleef een officiële bevestiging uit. Volgens het persbericht zou Cadillac aantreden in zowel het IMSA WeatherTech Sportscar Championship als het FIA WEC, met als grote doel de zege in de 24 uren van Le Mans vanaf 2023.
  • 24 Hours of Zolder
Voor het chassis gaan ze opnieuw samenwerken met Dallara. GM heeft al beroep gedaan op de Italiaanse chassisbouwer voor hun huidige DPi, die gebaseerd is op een Dallara P217 LMP2. Ook qua teams is men al rond met het huiswerk. Daarvoor rekenen ze bij Cadillac op de vertrouwde partners Action Express Racing en Chip Ganassi Racing, welk dit seizoen uitkomt in het IMSA met de Cadillac DPi en volgend seizoen zelfs een tweede wagen zal inzetten. Wie welk kampioenschap zal afwerken is nog niet bekend, maar het doel is om in 2023 aan te treden in de 24 uren van Le Mans.

Hiermee zijn er al vijf constructeurs die officieel in de LMDh-klasse zullen aantreden, naast de Hypercars waar Toyota, Peugeot, Ferrari en Scuderia Cameron Glickenhaus present tekenen.

Foto: CadillacDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op dinsdag 24 augustus 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons