van der Horst

24H Le Mans: Core Autosport trekt officiële Porsches terug

Porsche GT Team in Le Mans in 2019
Porsche GT Team in Le Mans in 2019
Porsche Motorsport moet het tijdens de editie 2020 van de 24 Heures du Mans, gepland op zaterdag 19 en zondag 20 september, stellen met slechts twee officiële exemplaren van de 911 RSR. Het Amerikaanse Core Autosport verwijst naar logistieke en financiële problemen vanwege het coronavirus om het forfait te verklaren. Laurens Vanthoor staat ingeschreven op een van de 'Europese' wagens.
  • Skylimit Events
Concreet draait het om de wagens met startnummer #93, met Nick Tandy, Earl Bamber en Matt Campbell, en daarnaast de #94 van Patrick Pilet, Mathieu Jaminet en Julien Andlauer. Onze landgenoot Laurens Vanthoor deelt normaal eind september het stuur met Kevin Estre en Michael Christensen op de #92, met wie hij in 2018 zijn klasse won.

De GTE Pro-klasse wordt door het forfait van de twee 'Amerikaanse' Porsches uitgedund tot negen deelnemers, met naast de twee overgebleven 911 RSR de officiële teams van Corvette, Aston Martin en Ferrari. Het Italiaanse merk heeft met de 488 GTE van Risi Competizione nog een derde ijzer in het vuur.

Zowel de ENSO CLM P1/01-Gibson van ByKolles Racing Team als de Oreca 07-Gibson van IDEC Sport worden van de reservelijst gehaald. De LMP1- en LMP2-klasses verwelkomen dus beide een extra deelnemer.

Foto: Porsche AG
 Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in 24 Heures du Mans op vrijdag 8 mei 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons