van der Horst

24H Le Mans: Corona-kronieken: Toen Le Mans in het water viel

Chaos bij Le Mans 2001
Chaos bij Le Mans 2001
De autosport moet noodgedwongen enkele maanden op vakantie. Terwijl uw geduld buitengewoon op de proef wordt gesteld, graven wij in de rijke archieven van onze passie om u enkele pareltjes uit het (verre) verleden voor te schotelen. In deze editie van de 24 Uur van Le Mans moet een tiental deelnemers al in de aanvangsfase hun wonden likken, nadat een plotse regenbui voor heel wat brokken heeft gezorgd.
De editie 2001 van de 24 Uur van Le Mans heeft een favorietenrol weggelegd voor regerend winnaar Audi, dat opnieuw over de beste papieren lijkt te beschikken. De concurrentie moet voor het eerst komen van de twee Bentley EXP Speed 8, onder meer met onze landgenoot Eric van de Poele aan het stuur, en misschien wel van de Cadillac Northstar LMP01 van Marc Goossens.

Waar de ex-F1-rijder van de Britse constructeur op zondag mag plaatsnemen op de derde podiumtrede, mag de Vlaming zijn ambities echter snel opbergen. Teamgenoot Eric Bernard heeft zich laten verrassen door een onverwachte wolkbreuk boven Arnage en de Porsche-bochten. De Fransman is echter lang niet de enige...
 


Foto: YouTube


 Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in 24 Heures du Mans op maandag 30 maart 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons