van der Horst

24H Le Mans: De 62 deelnemers zijn gekend

Start 24H Le Mans 2018
Start 24H Le Mans 2018
De Automobile Club de l'Ouest heeft vanavond het deelnemersveld voor de 89e editie van de 24 Uur van Le Mans voorgesteld. Onder de 62 wagens treffen we geen grote verrassingen aan en met het succes van de LMP2 en GTE-Am categorieën wordt meer dan ooit duidelijk dat het de amateurs zijn die Le Mans overeind houden in deze moeilijke tijden. Gelukkig is er licht aan het einde van de tunnel met ruime interesse van heel wat constructeurs in de LMH en de LMDh-klasse.
De Hypercars maken dit jaar al hun debuut. Toyota brengt twee exemplaren van de GR010 Hybrid aan de start voor de gekende namen, terwijl Scuderia Cameron Glickenhaus hetzelfde aantal inschrijft van de SCG 007. De Alpine A480 is de vreemde eend in de bijt en is nog een LMP1 van de oude generatie.

De vijf wagens in de topklasse staan in schril contrast met de 25 wagens in LMP2, 11 daarvan komen uit in de nieuwe Pro-Am subklasse die minstens een Bronze rijder vereist. WRT staat meteen met twee bolides aan de start in de secundaire prototypeklasse, terwijl Stoffel Vandoorne de enige Belg is (Jota #28). Aan kwantiteit geen gebrek, helaas kan dat niet gezegd worden van de diversiteit. We tellen 23 exemplaren van de Oreca 07 en slechts twee van de Ligier JS P217, terwijl de Dallara P217 zelfs volledig ontbreekt.

In GTE-Pro nemen drie constructeurs het tegen elkaar op. Porsche, Ferrari en Corvette vaardigen elk twee fabriekswagens af, terwijl WeatherTech Racing (Proton Competion) nog een extra Porsche met de Amerikaanse vlag inschrijft voor Cooper McNeil. GTE-Am is net als LMP2 een schot in de roos met maar liefst 24 deelnemers, waarvan het merendeel Ferrari's. De Belgische inbreng komt hier van Alessio Picariello die in actie komt op een Porsche uit de stal van Absolute Racing.

De "Garage 56" deelnemer (lees innovatie) is dit jaar Association SRT41 met een aangepaste Oreca voor Takuma Aoki en landgenoot Nigel Bailly, twee rijders die het gebruik van de onderste ledematen verloren na een motorongeluk. Een reservelijst werd niet vrijgegeven, geïnteresseerden kunnen zich in de loop van de maand nog registreren.

--- DEELNEMERSLIJST 24H LE MANS 2021 (PDF) ---

Foto: Toyota Motorsport GmbH



 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op dinsdag 9 maart 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons