van der Horst

24H Le Mans: De timing van de 87e editie van de 24 Uren van Le Mans (+ PDF)

Rebellion R13 Gibson
Rebellion R13 Gibson
De 87e editie van de 24 Heures du Mans wordt op 15 en 16 juni verreden op het circuit van La Sarthe. De start van de wedstrijd is op zaterdag om 15u, maar daarvoor worden eerst de vrije trainingen en kwalificaties afgewerkt, alsook twee wedstrijden omtrent de Road to Le Mans-serie. Een overzicht van de belangrijkste momenten en een handige PDF met het tijdschema.
Traditiegetrouw vindt de eerste actie op de baan al plaats op woensdagnamiddag, als de bolides vanaf 16u bezit nemen van de piste voor een vier uur durende vrije training. Na twee uur pauze is er dan van 22u tot middernacht al de eerste kwalificatie.

Start Road to Le Mans race 2
Start Road to Le Mans race 2
Op donderdag is er rond de klok van 17u30 al de eerste wedstrijd van het weekend, de Road to Le Mans-bolides werken een manche af van net geen uur. Daarna is het terug de beurt aan de deelnemers van de etmaalrace, zij krijgen twee kwalificaties van twee uur voorgeschoteld. De eerste start om 19u, de tweede om 22u. Dus rond middernacht kennen we de namen van de polesitters.

Davide Rigon - Andrea Bertolini - Sam Bird - AF Corse
Davide Rigon - Andrea Bertolini - Sam Bird - AF Corse
Vrijdag is een dag tijdens dewelke de monteurs de laatste hand leggen aan de wagens, terwijl de piloten in de stad verwacht worden voor de rijdersparade. Deze begint rond 17u en zal zoals steeds op veel belangstelling kunnen rekenen.

Het raceweekend zelf begint op zaterdagochtend om 9u met een warm-up over 45 minuten. Voor de start van de wedstrijd om 15u zijn er nog twee races in het bijprogramma. Om 10u15 is er de wedstrijd om de Ferrari Challenge - met daarin ook een Belg - gevolgd door de tweede manche om de Road to Le Mans-serie. De start daarvan is voorzien om 11u30 en zal tevens net geen uur in beslag nemen.

--- Tijdschema 24 Heures du Mans 2019 (PDF) ---

Foto's: Racing International Photography & Michelin Le Mans CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op dinsdag 11 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons