van der Horst

24H Le Mans: Deelnemerslijst 24 Heures du Mans bijna voor de helft gevuld met LMP2's - Geen Belgen

Start 24H Le Mans 2016
Start 24H Le Mans 2016
Het wegvallen van Audi als constructeur is waarschijnlijk het opvallendste feit in de deelnemerslijst van de 24 Heures du Mans editie 2017, die overigens 60 wagens en 2 reserve-inschrijvingen telt. Gelukkig brengt Toyota een extra TS050 mee naar de Franse omloop, waardoor de Japanse constructeur meteen goed is voor de helft van het aantal inschrijvingen in LMP1. Zij krijgen gezelschap van de twee Porsches en de ByKolles CLM P1/01.
LMP2 is veruit de grootste klasse met liefst 25 inschrijvingen op een totaal van 60 deelnemers. Alle chassis' die fulltime aan het FIA WEC gaan deelnemen komen uit de Oreca-stal, verder aangevuld door enkele Ligier JSP217, Dallara P217 en één Riley Mk30. Racing Team Nederland zet ook een Dallara in, oudgediende Jan Lammers krijgt daarin onder meer gezelschap van niemand minder dan Rubens Barrichello.

Ford Chip Ganassi Racing UK & Larbre Competition - Ford GT & Chevrolet Corvette C7.R
Ford Chip Ganassi Racing UK & Larbre Competition - Ford GT & Chevrolet Corvette C7.R
In GTE-Pro krijgen de reguliere FIA WEC-deelnemers vooral uit de VS gezelschap. Ford verdubbelt immers zijn normale aantal GT's van twee naar vier en ook Chevrolet komt als vanouds over met twee Corvette's C7.R. Ook Risi Competizione komt net als vorig jaar aan de start met de Ferrari 488 GTE, een wagen waarvan we in de Am-klasse, als alles blijft zoals het is, liefst zeven stuks zullen mogen begroeten.

Tot slot, opvallend, geen enkele Belgische naam op de deelnemerslijst, noch bij de teams, noch bij de rijders. Ook achter de schermen is ProSpeed niet meer actief, Rudi Penders vertelde afgelopen week nog aan Autosport.be dat het team geen actief programma voor ogen heeft dit seizoen. De deelnemerslijst is evenwel nog niet definitief, dus mogelijk zijn we namen als Laurens Vanthoor en Marc Goossens alsnog aan de start; we duimen alvast...

--- Voorlopige deelnemerslijst 24 Heures du Mans 2017 (PDF) ---

Foto's: Racing International Photograpy & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op donderdag 2 februari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons