van der Horst

24H Le Mans: DKR Engineering met een volledig Belgische trio naar 24H Le Mans

Tom Van Rompuy - Ugo De Wilde - Maxime Martin
Tom Van Rompuy - Ugo De Wilde - Maxime Martin
De 100ste verjaardag van de 24 Heures du Mans zal voor de Belgische fans nog dat tikkeltje meer bijzonder zijn. Nadat DKR Engineering een ticket kon bemachtigen voor de befaamde etmaalrace, is Tom Van Rompuy in volle voorbereiding richting de Franse klassieker. Hij zal deze race echter niet betwisten met Sebastian Alvarez en Nathanaël Berthon. De Antwerpenaar zal namelijk geflankeerd worden door Ugo de Wilde en Maxime Martin, waarmee we voor het eerst een Belgisch trio aan de start zien verschijnen sinds 2011.
"Het was een verrassing van formaat", verklaarde Van Rompuy aan Autosport.be. "We wisten dat Sebastian alleen de ELMS zou betwisten en Nathanaël kreeg een aanbieding van een ander team, waardoor op zoek moesten naar rijders voor onze deelname. Gezien LMP2 Pro-Am enorm competitief geworden is, moesten we wel een serieus kaliber rijderskorps binnenhalen. Daarom ben ik blij dat ik Ugo de Wilde en Maxime Martin aan mijn zijde krijg."

Voor het eerst sinds 2011 krijgen we nog eens een volledig Belgisch trio aan de start. in 2011 viel die eer te beurt aan Vanina Ickx, Bas Leinders... en Maxime Martin in een Lola-Aston Martin LMP1, toen gerund door Marc VDS Racing en Kronos Racing.

Ugo De Wilde - Tom Van Rompuy - Maxime Martin - Kendy Janclaes
Ugo De Wilde - Tom Van Rompuy - Maxime Martin - Kendy Janclaes
Voor Van Rompuy is dit een unieke kans, al is het wegvallen van de ELMS wedstrijd in Imola wel een aderlating, wat het team van Kendy Janclaes zal proberen op te vangen. "In Barcelona was ik toch aangenaam verrast hoe snel ik de LMP2-wagen onder de knie kreeg", gaat Tom verder. "Alleen is het wel jammer dat de race in Imola wegvalt, gezien dit toch extra ervaring moest opleveren. Maar in de plaats gaan we vier extra testdagen inlassen. Twee in Le Castellet en dan nog eens twee in Navarra, waarbij we zeker al een nachttest zullen uitvoeren."

Het seizoen zal na Le Mans evenwel nog niet afgelopen zijn voor de Antwerpenaar. "Normaal gezien werk ik zeker nog de European Le Mans Series-wedstrijden in Le Castellet en Spa af. Aragón doe ik zeker niet, gezien ik dan de 24 Hour of Zolder ga afwerken. Voor de laatste wedstrijden zullen we op een later tijdstip over een deelname beslissen."

Eerst echter de volle focus op zijn droom, Le Mans en daarvoor is hij strijdvaardig: "Het is al een mooi avontuur geweest, en Le Mans wordt de kers op de taart. Daar is ons doel dan ook duidelijk: we gaan voor het podium!" besluit een gedreven en enthousiaste Tom Van Rompuy.

Tom Van Rompuy - Ugo De Wilde - Maxime Martin

Foto's: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op woensdag 3 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons