van der Horst

24H Le Mans: Dries Vanthoor: "Airco in de auto? Veel te koud"

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor staat voor zijn eerste deelname aan de belangrijkste etmaalrace ter wereld, de 24 Heures du Mans. Hij is met zijn 19 jaar één van de jongste deelnemers van het veld, maar bewees in het verleden bij WRT in de GT3-racerij al zijn snelheid, onder meer aan de zijde van zijn broer Laurens. Autosport.be sprak in de aanloop naar de wedstrijd met Dries.
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
"Alles verloopt goed dit weekend, het plan was om in de kwalificaties niet teveel snelle runs te doen, maar de strijd was nu eenmaal spannend. Tijdens de wedstrijd zullen mijn teamgenoot Will Stevens en ikzelf zoveel mogelijk driedubbele stints proberen af te werken, vooral 's nachts als het wat koeler is. Ik kan anders wel goed tegen de warmte hoor, tijdens de trainingen heb ik de airco in de auto zelfs niet gebruikt. Veel te koud!"

"Will neemt straks de start, hij zal een dubbele stint afwerken en dan neem ik over voor mijn eerste driedubbele stint. Ik voel me goed, ik ben er klaar voor!"

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zaterdag 17 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons