van der Horst

24H Le Mans: Dries Vanthoor: "Om 3u vannacht dacht ik voor het eerst dat we konden winnen"

Podium GTE Am Le Mans 2017
Podium GTE Am Le Mans 2017
Dries Vanthoor reed dit weekend een dijk van een wedstrijd in Le Mans. De 19-jarige debutant racete alsof hij al jaren op de omloop van La Sarthe aan het werk is en won verdiend de GTE Am-klasse samen met Will Stevens en Robert Smith. De jongere broer van Laurens toonde heel wat maturiteit en liet zich nooit van zijn stuk brengen. Vlak na de finish kon Autosport.be hem even spreken.
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
"In de laatste stint, tijdens dewelke ik de auto naar de finish mocht loodsen, was ik eigenlijk heel relaxed. We wisten dat we een grote kloof hadden op de concurrentie en het team hield mij ook constant op de hoogte van het verschil. Telkens ze mij zeiden dat ze (de Ferrari van Cameron, Scott en Cioci nvdr.) dichterbij kwamen, dacht ik, ik rij even wat harder door. Nee, een al bij al rustige laatste stint."

"Om 3u vannacht dacht ik voor het eerst dat we hier konden winnen, toen onze grote concurrent, de Aston Martin, een lekke band kreeg. Dat was eigenlijk de enige auto waarmee we in strijd lagen en bij diens problemen dacht ik 'die beker kunnen wij misschien wel eens hebben'. Het enige dat echt moeilijk was in de wedstrijd, was het verkeer. Je rijdt je eigen race, maar het is belangrijk om het verkeer in het oog te houden. Soms was het een beetje riskant ja, maar onze Ferrrari reed echt heel fijn en de techniek was er om ons te helpen."

Foto's: Racing International Photography & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zondag 18 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons