van der Horst

24H Le Mans: Ford maakt derde rijders voor Le Mans bekend

Ford line-up Le Mans 2016
Ford line-up Le Mans 2016
Zoals eerder geweten brengt Ford bij zijn terugkeer naar de 24 uren van Le Mans dit jaar maar liefst vier wagens aan de start, de Amerikaanse constructeur heeft nu ook de volledige rijdersbezettingen onthuld. Scott Dixon, Harry Tincknell en Billy Johnson zijn de ontbrekende puzzelstukjes en nemen elk de positie van derde rijder in voor Ford Chip Ganassi Racing.
Chip Ganassi Racing - Ford GT
Chip Ganassi Racing - Ford GT
Opkomend Amerikaans talent Billy Johnson vormt een trio met het vaste FIA WEC duo Stefan Mücke/Olivier Pla in de #66, terwijl voormalig Le Mans (LMP2) winnaar en Nissan fabrieksrijder Harry Tincknell dezelfde rol vervult op de Ford #67 van Andy Priaulx en Marino Franchitti. Tincknell zal als voorbereiding op Le Mans de wagen bovendien al bemannen in Silverstone en Spa.  

De twee Ford's uit het IMSA kampioenschap krijgen de volgende rijders mee: Dirk Müller - Joey Hand - Sebastien Bourdais (#68) en Scott Dixon - Richard Westbrook - Ryan Briscoe (#69). Bourdais en regerend Indycar kampioen Dixon nemen dit weekend ook al deel aan de 12 uren van Sebring op dezelfde wagens. 

Foto's: Ford  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons