van der Horst

24H Le Mans: Na 1H: Regen zorgt voor chaotische start

Start 24H Le Mans 2021
Start 24H Le Mans 2021
De passage van een regenzone heeft voor een chaotische start van de 89e editie van 24 uren van Le Mans gezorgd. Na een paar extra formatieronden werd het veld losgelaten op een kletsnatte piste en ter hoogte van de eerste remzone kreeg de Toyota #8 van Sebastien Buemi al meteen een klap te verwerken toen de Glickenhaus #708 van Olivier Pla niet tijdig kon vertragen. Beide wagens konden hun weg vervolgen, al viel de #8 wat later even stil en rijdt de #708 rond met (cosmetische?) schade rechtsvoor.
Na 40 minuten was de piste droog genoeg opdat de meeste deelnemers slicks lieten monteren. Met het eerste uur op de teller ligt de Toyota #7 op kop, Mike Conway heeft ruim 40 seconden voorsprong op de JOTA Oreca #38 van Antonio Felix Da Costa en de Toyota #8, die ondanks het oponthoud bij de start al terug is opgerukt naar P3 op een minuut achterstand. De LMP2's kunnen relatief goed volgen in deze wisselende omstandigheden, met ook de G-Drive Racing Oreca #26 die zich voor de Alpine A480 heeft genesteld in vierde stelling.

Heel wat deelnemers gingen van de baan in de eerste ronde onder groen, waaronder de Hub Auto Porsche #72 met Maxime Martin achter het stuur. De polesittende wagen werd rondgetikt en viel daardoor terug naar de laatste positie in GTE-Pro. In deze klasse waren het de Corvettes die zich als een vis in het water voelden en meteen vooraan kwamen postvatten. De C8.R #64 van Tommy Milner rijdt momenteel aan de leiding, voor de AF Corse Ferrari #52 en de Weathertech Porsche #79 van Laurens Vanthoor. De Corvette #63 viel ondertussen al terug naar P6.

Foto: Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op zaterdag 21 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons