van der Horst

24H Le Mans: Na 2.5H: Toyota neemt controle

Start 2021 24 Heures du Mans
Start 2021 24 Heures du Mans
Na 150 minuten is het Toyota dat de 24 uren van Le Mans onder controle heeft. Na een chaotische openingsfase bleef de regen weg en kon de GR010 #8 even op adem komen en wat tijd goedmaken op de leidende Toyota #7. Het verschil tussen beide wagens bedraagt momenteel een minuut, maar was eerder al teruggelopen tot 40 seconden. Beide wagens zitten intussen wel op een ander pitstopritme. De Alpine A480 volgt op 50 seconden van de tweede Toyota, terwijl de Glickenhaus bolides in de algemene stand ongeveer de helft van het LMP2-veld voor zich moeten dulden. De tweede prototype klasse wordt nog steeds aangevoerd door de JOTA Oreca #38 en G-Drive Oreca #26. De twee WRT bolides bevinden zich in de tweede helft van de top 10.
Ferrari heeft de controle genomen over de GTE-Pro klasse en rijdt momenteel met beide wagens aan de leiding, voor de Weathertech Porsche #79 waarmee Laurens Vanthoor een sterke openingsstint neerzette. De Hub Auto Porsche van Maxime Martin en Dries Vanthoor bengelt nog steeds achteraan en moet zelfs enkele GTE-Am deelnemers voor zich laten. Buiten enkele sporadische druppels bleef het droog en vielen er geen noemenswaardige incidenten te noteren.

Foto: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op zaterdag 21 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons