van der Horst

24H Le Mans: Na 6H: Regen en duisternis zorgen voor tweede safety car

United Autosports
United Autosports
Net na zonsondergang zorgde de terugkerende regen voor heel wat gelijktijdige incidenten op de baan, waarbij de voornaamste slachtoffers in de LMP2-klasse vielen. In eerste instantie waren er twee van de drie United Autosports Oreca's betrokken bij een onwaarschijnlijke aanrijding, waarbij de #32 door het gebrek aan grip de Dunlop chicane afsneed en vervolgens de zusterwagen #23 vol in de flank raakte. De derde wagen van het team (#22) doet het nog steeds uitstekend.
Richard Mille Racing Oreca #1
Richard Mille Racing Oreca #1
Bijna gelijktijdig deed er zich een ander incident voor net voor het aansnijden van de Porsche Curves. De Richard Mille Oreca #1 met de volledig vrouwlijke line-up werd slachtoffer van een spin van de G-Drive Oreca #26 (Franco Colapinto), Sophia Flörsch probeerde vervolgens de wagen terug op de baan te krijgen maar werd tijdens het manoeuvre aangereden door de Racing Team India Eurasia Ligier van Tom Cloet. Onze landgenoot kon verder, maar Flörsch kreeg de wagen vervolgens niet meer aan de praat en gaf op. 

Eerder op de avond viel de leidende JOTA Oreca #38 ver terug nadat Anthony Davidson de wagen in de grindbak parkeerde net voorbij start-finish. De top van het LMP2-veld is dus grondig gewijzigd en wordt momenteel aangevoerd door de Panis Racing Oreca #65, terwijl ook beide WRT Oreca's en de United Autosports #22 nog in de kopgroep zitten. Stoffel Vandoorne volgt op enige afstand in zesde stelling met JOTA Oreca #28. In de Hypercar klasse is het nog steeds Toyota dat de wedstrijd leidt met de #7 voor de #8, het verschil tussen de Japanse proto's schommelt rond de 1min20sec. In GTE-Pro treffen we de twee AF Corse Ferrari's aan de leiding, op enige afstand gevolgd door de Porsche #91. De twee wagens met Belgische inbreng hangen laatste.
 
Foto's: Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op zaterdag 21 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons