van der Horst

24H Le Mans: Newsflash: Marco Sörensen schrijft Aston Martin #95 af - SC zorgt voor afscheiding

Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Na een crash van Alex Lynn in de Aston Martin #97, die hij deelt met Maxime Martin, kort na middernacht ging het even later van kwaad naar erger voor de Britse constructeur. Waar de Vantage van Lynn zijn weg kon vervolgen en momenteel gerepareerd wordt in de pitbox ging zonet de zusterwagen #95 tegen hoge snelheid van de baan ter hoogte van Indianapolis. De safety car rukte onmiddellijk uit, Marco Sorensen zagen we zonet gelukkig snel uit de verhakkelde bolide komen.
Door het gebruik van verschillende safety cars is er in meerdere klassen een aanzienlijke kloof geslagen. Voor het eerst zien we in GTE-Pro een groot verschil tussen de eerste twee bolides - de Porsche #92 (Vanthoor) en de Ferrari #51 - en een groep van zes wagens aangevoerd door de Corvette C7.R #63. Ook in LMP2 is het eeuwigdurende duel voor de zege tussen de G-Drive Oreca #26 en de Signatech Alpine #36 opgesplitst doordat de wagens elk achter een andere SC terecht kwamen. Hetzelfde kan gezegd worden over beide Toyota's die na een leuke tweestrijd nu gescheiden worden door ruim een minuut.

Foto: Geert FranquetSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zondag 16 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons