van der Horst

24H Le Mans: Newsflash: Zware crash van Thomas Laurent in Rebellion #3 (+ Video's)

Rebellion R13 Gibson
Rebellion R13 Gibson
De safety car na het ongeluk van Marcel Fässler was nog meer net verdwenen of er vielen weer brokken. Dit keer was het Thomas Laurent die in de remzone van de tweede chicane op Hunaudières de Rebellion #3 ineens verloor, net nadat hij de SMP Racing BR1 #11 inhaalde voor de derde plaats. De R13 klapte in de vangrails en de wedstrijd werd onmiddellijk geneutraliseerd door middel van een full course yellow. Laurent kon de Rebellion wel nog terugbrengen naar de pits en is inmiddels weer de baan op met een nieuwe neus. Ook de safety car reed zonet de baan op. Opvallend: de Toyota #8 heeft bij de pitstops de leiding in de race overgenomen!

Update 21:20

De Safety Car is van de baan, maar de wedstrijdleiding houdt een slow zone actief (om de vangrail te herstellen). Na een korte herstelling van vijf minuten is de Rebellion #3 inmiddels weer onderweg in vijfde stelling. Inmiddels zit de volledige top negen in GTE-Pro op een zakdoek, met op kop de Porsche #92 van Kevin Estre, teamgenoot van Laurens Vanthoor.

Update 21:33

De slowzone werd inmiddels opgeheven.

 
Foto: Geert FranquetSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zaterdag 15 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons