van der Horst

24H Le Mans: Newsflash: Zware crash voor Porsche van Lémeret (+ Video)

Proton Competition - Porsche 911 RSR
Proton Competition - Porsche 911 RSR
Na iets meer dan een uur ziet het er niet goed uit voor de Porsche van Stéphane Lémeret. Zijn teamgenoot Khalid Al Quibaisi kreeg in de Porsche Curves een ferme dreun mee van de G-Drive Racing Oreca van Roman Rusinov uit de LMP2-klasse. De Porsche werd hard in de vangrail gekatapulteerd, maar kon ondanks de schade zowel voor- als achteraan toch de pits bereiken. Voor Rusinov lijkt het nu al einde oefening, hij zette de auto even verderop stil langs de baan.

Update 16h28

Roman Rusinov kreeg de Oreca weer aan de praat en heeft de pits bereikt. Het tijdsverlies van die auto bedraagt al een kwartier en de reparaties moeten nog beginnen.

Update 16h31

Het team van Stéphane Lémeret heeft intussen in de box een doek over de Porsche getrokken. De wedstrijd is dus nu al over voor onze landgenoot. Ook de G-Drive Racing Oreca wordt uit de wedstrijd genomen door het team.Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zaterdag 17 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons