van der Horst

24H Le Mans: Ook Jan Heylen aan de start

Jan Heylen
Jan Heylen
De definitieve deelnemerslijst aan de 24 Heures du Mans werd deze week door de ACO vrijgegeven. De honderdste editie wordt tevens voor ons land een belangrijke editie met niet minder dan negen landgenoten aan de start. In laatste instantie werd dus ook de aanwezigheid van Jan Heylen bevestigd op de Proton Competition Porsche 911 RSR-19. Ryan Hardwick en Zach Robichon worden zijn teamgenoten.
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Negen Belgen krijgen we in Le Mans met als vaandeldrager natuurlijk Laurens Vanthoor die uitkomt voor Porsche Penske Motorsport in de LMP1 klasse. Zijn broer Dries Vanthoor vinden we terug in de LMP2 klasse waar we ook Tom Van Rompuy, Ugo de Wilde en Maxime Martin krijgen alle drie op de DKR Engineering Oreca. Ook vier Belgen in de GTE klasse met Sarah Bovy en Alessio Picariello bij Iron Lynx, Ulysse De Pauw bij AF Corse en dus ook Jan Heylen bij Proton Competition.

Foto's: Thomas Smets & Arne Simons
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op zaterdag 6 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons