van der Horst

24H Le Mans: Overzicht van de timing

startgrid 24 Heures du Mans 2016
startgrid 24 Heures du Mans 2016
De Le Mans-week is afgelopen zondag begonnen met de technische keuring van de bolides in het stadscentrum en vanaf woensdag komen de bolides al in actie op het asfaltlint in La Sarthe. De start van de wedstrijd is op zaterdag om 15u, maar daarvoor worden eerst de vrije trainingen en kwalificaties afgewerkt, alsook een manche van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Een overzicht.
  • Hamofa Performance
Murphy Prototypes - Oreca 03
Murphy Prototypes - Oreca 03
Op woensdag 14 juni 2017 van 16u tot 20u krijgen de teams liefst vier uur de tijd om de auto's alvast een eerste maal aan de tand te voelen tijdens de vrije trainingen. Om 22u volgt dan de eerste kwalificatie en meteen dus ook de eerste uren rijtijd in het donker.
Dumas - Jani - Lieb
Dumas - Jani - Lieb
Donderdag komen de teams 's avonds vanaf 19u opnieuw in actie met twee kwalificatiesessie van twee uur met een uur pauze. Afhankelijk van eventuele incidenten kan de koersdirectie beslissen een sessie te verlengen of te verkorten, zoals we in het verleden zagen. Wel is zeker dat we om middernacht weten wie er van pole zal morgen vertrekken. Eerder op de dag zijn er ook nog de vrije trainingen en kwalificiatie van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.

Vrijdag is voor de teams een vrije dag terwijl de piloten zich opnieuw naar het centrum van Le Mans begeven voor de traditionele rijdersparade.

Start 24H Le Mans 2016
Start 24H Le Mans 2016
Op zaterdag is er al om 9u de warm-up, een sessie van 45 minuten gedurende dewelke de teams hun aanpassingen van vrijdag kunnen uitproberen en de allerlaatste voorbereidingen voor de wedstrijd van start kunnen gaan. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux-wedstrijd start meteen daarna rond de klok van 10u15 en gezien de strakke timing rijdt dat kampioenschap uitzonderlijk slechts één in plaats van de regulier twee wedstrijden per weekend. Om 15u is er dan het meest geanticipieerde moment van het weekend; de start van de 85e editie van de 24 Heures du Mans.

--- Timing 24 Heures du Mans 2017 (PDF) ---

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op woensdag 14 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons