van der Horst

24H Le Mans: Porsche grijpt terug naar batterij van 2015

Porsche Team - Porsche 919 Hybrid
Porsche Team - Porsche 919 Hybrid
De strijd voor de overwinning in de 24 Heures du Mans belooft dit jaar zeer spannend te worden, temeer omdat elk van de drie grote constructeurs in LMP1 zowel zijn sterke kanten als zijn gebreken blijkt te hebben. Audi zou op aerodynamisch vlak zeer sterk voor de dag moeten komen en kan bogen op een ervaring als geen ander, maar de vraag is of de betrouwbaarheid en snelheid op punt staat. Toyota lijkt wat achterop te hinken, maar kan op vlak van bandendenstrategie misschien een konijn uit de hoed toveren. Porsche tot slot lijkt intrinsiek nog steeds de snelste, maar er staan vraagtekens bij de betrouwbaarheid. Omdat net dat laatste element primordiaal is in een etmaalrace, grijpt de regerend kampioen nu terug naar het vertrouwde batterijsysteem van vorig jaar...
  • Prospeed Competition
Porsche Team - Porsche 919 Hybrid
Porsche Team - Porsche 919 Hybrid
Porsche kende in Spa op de 919 Hybrid met startnummer 2 reeds van in de beginfase van de wedstrijd problemen met het hybridesysteem. Om de kwelduivels uit Spa het hoofd te bieden, sloeg de Duitse constructeur vervolgens aan het testen in het Spaanse Aragon. Blijkbaar verliepen die tests niet volledig naar wens, want Porsche zou onderdelen van het nieuwe hybridesysteem omruilen voor onderdelen van vorig jaar, die hun sterkte - en vooral betrouwbaarheid - hebben bewezen. Op z'n minst een opmerkelijke beslissing, zeker in een hoogstaand kampioenschap als het WEC waar een etmaalrace de facto een lange sprint is.

Neel Jani
Neel Jani
Neel Jani bevestigde aan Motorsport.com dat Porsche teruggrijpt naar de batterij uit 2015 op de Porsche 919 Hybrid. "Uiteindelijk heeft het geen zin om een seconde sneller te zijn als de wagen vervolgens stuk gaat. Daarom grepen we er naar terug, maar je weet nooit. Dit jaar kan iedereen winnen. Onze test op Aragon waren goed, maar niets is gegarandeerd, zeker niet op een piste waar je op voorhand niet kan rijden", aldus de leider in de WK-tussenstand.

Foto's: Arne Simons & Martijn Wouters  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons