van der Horst

24H Le Mans: Porsche zet de toon in training

Porsche LMP Team - Porsche 919 Hybrid
Porsche LMP Team - Porsche 919 Hybrid
Porsche heeft de snelste tijd op de klokken gezet in de vrije training voor de 24 Heures du Mans 2017. De wagen van Neel Jani, André Lotterer en Nick Tandy noteerde een 3:20.362 en was daarmee driekwart seconde sneller dan de besttijd tijdens de testdag. De snelste Porsche zette de Toyota van Mike Conway, Kamui Kobayashi en Stéphane Sarrazin op zes tiende, gevolgd door de zuster-Porsche en de resterende Toyota's op anderhalve tel.
  • STX Motorhomes
De G-Drive Racing Oreca van Roman Rusinov, Pierre Thiriet en Alex Lynn was primus in LMP2 , terwijl Ferrari met AF Corse (Rigon/Bird/Molina) voorlopig de toon zet bij de GT's met Aston Martin (Dalla Lana/Lamy/Lauda) als beste bij de Am's. Qua Belgen zagen we de Ferrari van Dries Vanthoor als derde in de klasse eindigen, terwijl de Porsche van onder meer Stéphane Lémeret hekkensluiter was.

Veel zeggen de in de namiddag genoteerde chrono's echter niet; we zagen veel piloten namelijk een snelle ronde plots afbreken. De sessie kende geen zware crashes; het merendeel van de gele vlaggen, slow zones en safety cars waren ten gevolge van spins, brokstukken op de piste of kleine contacten met de vangrails en bandenstapels.

Onder meer de Labre Competition Art Car schoof van de baan in de Porsche Curves. Christian Philippon raakte de bandenmuur en beschadigde daarbij zowel de wagen als de bandenstapels. Ook Stéphane Lémeret schoof van de baan in de Porsche Curves en ook hij kon een zware impact vermijden. In de absolute eindfase van de sessie schoof Roberto Lacorte in de Cetilar Villorba Corse Dallara P217 rechtdoor in Mulsanne en diende de sessie daar ook af te sluiten. Ook de Clearwater Ferrari van Richard Wee, Hiroki Katoh en Alvaro Parente ging daar van de baan in de slotminuten, waarna de wedstrijdleiding besloot een slow zone in te stellen tot het einde.

Later vandaag, om 10H, start de eerste van drie kwalificatiesessies. Om middernacht zouden we de voorlopige polesitter moeten kennen.

Lees ook: Alles wat je moet weten om de 24 Uren van Le Mans te volgen!

--- Uitslag Vrije Training 24 Heures du Mans 2017 (pdf) ---

Foto's: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in 24 Heures du Mans op woensdag 14 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons