van der Horst

24H Le Mans: Stoffel Vandoorne met Veloce eSports naar Virtual 24H Le Mans

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Niemand minder dan Stoffel Vandoorne maakt zijn opwachting in de Virtual 24 Heures du Mans. De voormalige McLaren F1-rijder vormt een team met Norman Nato, Eamonn Murphy en Tomek Poradzisz onder de banner van Veloce eSports, het team van tweevoudig Formula E-kampioen Jean-Éric Vergne. Ze komen uit in de LMP2-klasse.
Virtual 24H Le Mans
Virtual 24H Le Mans
Sinds de coronacrisis ons leven beheerst, maakt Vandoorne het mooie weer in de simwereld. De Rumbekenaar was al geregeld te zien in de Virtual Grand Prixs, maar liet ook zien dat hij zijn mannetje kan staan in de All-Star eSports Battle. Hij is bovendien in de running voor de eindwinst in de Formule E Race at Home Challenge. Overigens vinden die laatste twee competities plaats op rFactor 2, het platform waarop ook de virtuele etmaalrace wordt georganiseerd. Vandoorne wordt bijgestaan door Nato - piloot bij Rebellion Racing - en simrijders Murphy en Poradzisz. Vooral die laatste, beter gekend als Veloce Hyperz, valt op omdat hij amper 14 jaar oud is.

Ook de andere line-ups van Veloce eSports - het team zet namelijk drie wagens in - werden bekendgemaakt. De eerste wagen wordt bemand door Vergne zelf samen met Pierre Gasly, Jarno Opmeer en Isaac Gilissen, terwijl de tweede wagen door Sacha Fenestraz, Ryan Tveter, James Baldwin en Tom Lartilleux zal bestuurd worden.

Foto's: Racing International Photography - FIA WECSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op donderdag 28 mei 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons