van der Horst

24H Le Mans: Tony Kanaan vervangt Sébastien Bourdais in Le Mans

Tony Kanaan
Tony Kanaan
Tony Kanaan zal bij de komende 24 Heures du Mans de Fransman Sébastien Bourdais die bij de kwalificaties van de Indy 500 een zware crash beleefde en daarbij zijn bekken en heup brak, vervangen. Een tiental dagen geleden berichtten we reeds over de noodzaak voor Ford om een vervanger aan te duiden en die vervanger is dus gevonden in Kanaan, die eerder dit jaar reeds op de Ford GT in actie kwam bij de 24 Hours of Daytona.
  • Powercars
Ford Chip Ganassi Team USA - Ford GT
Ford Chip Ganassi Team USA - Ford GT
Vanwege het forfait van Bourdais, kan de Fransman zijn overwinning in Le Mans niet verdedigen. Het is dus aan teamgenoten Joey Hand en Dirk Müller om de eer van de Ford GT #68 hoog te houden, aangevuld met de ex-Indycar-kampioen Tony Kanaan. Hoewel de voormalige Indy 500-winnaar dus ervaring heeft met de Ford GT, heeft hij dat hoegenaamd niet met teamgenoten Müller/Hand. Tijdens zijn reeds 20-jaar durende carrière racete hij evenwel al met flink wat teamgenoten en aan ervaring ontbreekt het de Braziliaan dus hoegenaamd niet.

Foto's: Ford Chip Ganassi Racing & Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24 Heures du Mans op woensdag 31 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons