van der Horst

24H Le Mans: Toyota boven in eerste sessie - Zware crash Aston Martin

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Vanochtend werd de testdag voor de 24 Heures du Mans onder een stralende zon op gang geschoten. De Toyota #8 van Fernando Alonso, Kazuki Nakajima en Sebastien Buemi voerde na de eerste sessie de tabellen aan al was het verschil met Rebellion erg klein. Alonso klokte een 3:21.468 en werd op een goeie drie tienden van een seconde gevolgd door de Rebellion #3 van Laurent/Beche/Menezes. De tweede Toyota volgde op zeven tienden.
  • Heinz Performance
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
De ochtendsessie zat er om 12u al op, een uur voor de geplande finishtijd, na een zware crash van Marco Sorensen in de Aston Martin #95. Er dienden reparatiewerken te gebeuren aan het circuit en daarom werd besloten de sessie in te korten. De Deen werd medisch onderzocht maar kon even later al terugkeren naar zijn team. Ook Michael Wainwright in de Gulf Racing Porsche #86 en Harrison Newey in de SMP Racing Dallara #35 raakten betrokken in het incident maar zij konden hun wagens nog op eigen kracht terugbrengen naar de pits.

Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
In LMP2 was de besttijd voor de G-Drive Racing Oreca #26 van Roman Rusinov, Andrea Pizzitola en Jean-Eric Vergne. De GTE Pro-klasse werd dan weer een clean sweep voor Ford, dat de eerste vier plaatsen innam. De snelste Ford was uiteindelijk het exemplaar van Andy Priaulx, Harry Tincknell en Tony Kanaan met startnummer 67. De Porsche #92 van Laurens Vanthoor lukte de achtste tijd, Maxime Martin en co kwamen in de Aston Martin #97 niet verder dan de 17e plaats. Deze namiddag rijden de wagens nog een sessie, van 13u30 tot 18u.

--- Uitslag Ochtendsessie Testdag 24 Heures du Mans 2018 (PDF) ---

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zondag 3 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans Test.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons