van der Horst

24H Le Mans: Toyota ook in warm-up bovenaan

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Toyota zette vandaag ook de toon tijdens de warm-up, al plaatste op een bepaald moment ook één van de Porsche 919 Hybrid's zich aan kop. De warm-up is niet meer dan een laatste test van de auto's voor de start van de wedstrijd om 15u, maar toch werden de beide Japanners Kazuki Nakajima en Kamui Kobayashi nog de baan opgestuurd om de dominantie van de Toyota's te bevestigen.
  • 24 Hours of Zolder
Bij het vallen van de vlag verbeterden ze dan ook hun tijd, het was Nakajima in de #8 die een zucht sneller was dan zijn landgenoot. De Porsche van ondermeer André Lotterer volgde op anderhalve seconde, het was Nick Tandy die overigens de tijd neerzette in de startnummer 1.

G-Drive Racing - Oreca 07 Gibson
G-Drive Racing - Oreca 07 Gibson
In LMP2 was het niet geheel onverwacht de G-Drive Racing #26 van Rusinov, Thiriet en Lynn die de snelste was. Minder goed nieuws was er voor IDEC Sport Racing, hun monteurs kunnen aan het werk na een schuiver van Paul Lafargue in de Porsche Curves. Hij beschadigde de neus van zijn Ligier na een tik tegen de vangrails maar kon wel nog op eigen kracht de pits bereiken. Wel diende de koersdirectie even een slow zone in te stellen op de plaats van het ongeval.

Ford GT
Ford GT
Ford domineerde in GTE Pro, alle vier de bolides voerden de tabellen aan afgezien van de Porsche #92 die zich op de tweede plaats nestelde. In GTE Am was de besttijd voor de DH Racing Ferrari, de Porsche van ondermeer Stéphane Lémeret tikte als derde aan. De Ferrari van Dries Vanthoor zette geen representatieve tijd op de tabellen en finishte dan ook pas als veertiende.

--- Uitslag Warm-up 24 Heures du Mans 2017 (PDF) ---

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zaterdag 17 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons