van der Horst

24H Le Mans: Tracy Krohn krijgt geen go van de dokters - team trekt zich terug

Dempsey-Proton Racing - Porsche 911 RSR #99
Dempsey-Proton Racing - Porsche 911 RSR #99
Na de zware crash van Tracy Krohn in de Dempsey Proton Racing Porsche #99 tijdens de vrije training gisteren was het wachten op de goedkeuring van de dokters. De Amerikaan kreeg echter een startverbod en ziet zo een einde komen aan een lange reeks opeenvolgende deelnames aan de 24 Uur van Le Mans. Tijdens de tweede kwalificatie stond er nochtans een reservechassis rijklaar, maar het team trekt zich uiteindelijk terug wegens een gebrek aan een gepaste Bronze-rijder. Dat betekent dus dat we ook Patrick Long en Nic Jonsson tijdens deze editie niet meer aan het werk zullen zien.
"Ik respecteer de beslissing van de FIA die uit voorzorg werd genomen", aldus Krohn. "Ik kijk ernaar uit om volgend jaar weer aan de start te staan van deze geweldige en historische wedstrijd. Ik wil het medisch personeel op het circuit en in het ziekenhuis van Le Mans bedanken voor de snelle en professionele zorgen en, natuurlijk, ook mijn vrouw Laurie voor haar steun. Deze 'tijdelijke opschorting van rijactiviteiten' is ingegeven door een algemene vaststelling na verschillende ongevallen tegen hoge snelheid die in het verleden zijn voorgevallen bij andere rijders."

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op donderdag 13 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons