van der Horst

24H Le Mans: Verslag met nog 1H op de klok: Hevige regen en nieuwe safety-car - Audi #2 zegezeker - Baguette crasht

Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattro
Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattro
Ondertussen valt er hevige regen op sommige delen van het circuit van Le Mans. De safety car kwam opnieuw de baan op nadat er verschillende crashes waren op het circuit. Zwaarste slachtoffer was de Boutsen Ginion Oreca - Nissan die op een 35ste plaats algemeen reed. De Audi #2 leidt ondertussen steviger en zal enkel nog gestopt kunnen worden door externe factoren. Het gevecht van het moment is er voor de leiding in LMGTE Pro klasse.
Met nog een uur te gaan, vechten Richard lietz (Porsche #92) en Stefan Mücke (Aston Martin #97) om de leiding in de LMGTE Pro klasse. Richard Lietz besloot bij de hevige regenval om buiten te blijven, terwijl men bij de troepen van Aston Marin luitenant Mücke binnenriep voor regenrubber. Met het buitenkomen van de safety-car zal de volledige situatie pas echt duidelijk worden wanneer de Audi RS4 / Audi RS5 terug binnenkomen. 

Bijna drama voor Bertrand Baguette! Baguette wou de Thiriet by TDS Racing Oreca inhalen, maar net op dat moment ging de auto van onder meer Maxime Martin aan het spinnen en nam de OAK Racing Morgan mee in zijn dolle rit. De auto kon gelukkig terug vertrekken en Baguette zijn zegekansen blijven reëel. Hij dient het wel nog steeds op te nemen tegen Olivier Pla, die ondanks het teambelang toch graag de zege achter zijn naam wil zien. 

Tom Kristensen krijgt op zijn beurt de kans om zijn negende zege op het mythische circuit van Le Mans binnen te halen. De #2 Audi R18 e-tron quattro heeft meer dan een ronde voor op de laatste Toyota, de #8 van Sebastian Buémi. Die andere Toyota TS030 ging er met Nicolas Lapierre hard af bij het insturen van de 'Porsche - Curves'. Hij stapte eerst uit de auto maar toen hij zag dat de auto er nog vrij goed uitzag, reed hij de gehavende TS030 terug naar de pits. 

Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in 24 Heures du Mans op zondag 23 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons