van der Horst

24H Le Mans: Virtual 24H Le Mans: 50 teams bekendgemaakt - WRT mee aan de start

Virtual 24H Le Mans
Virtual 24H Le Mans
Vandaag heeft de ACO en het FIA WEC de namen van de vijftig teams onthuld die deelnemen aan de allereerste Virtual 24H of Le Mans, die zal plaatsvinden op 13 en 14 juni op het simulatieplatform rFactor 2. Teams kregen de keuze tussen LMP2- en GTE-klasse en de namen op de deelnemerslijst zijn niet mis. Bij de GT's zijn er maar liefst vier constructeurs zeer goed vertegenwoordigd, terwijl niet minder dan dertig Oreca's aan de start zullen staan in LMP2, met daarbij ook het eSports-team van WRT.
Virtual 24H Le Mans
Virtual 24H Le Mans
WRT heeft tijdens de coronacrisis het idee gekregen om een eigen eSports-team op te starten en dat werd direct opgemerkt. Terwijl het team uit Baudour al twee wagens inzet voor de 12H Monza, die georganiseerd wordt door Creventic, zal het nu ook aanwezig zijn bij de eerste editie van de Virtual 24H of Le Mans. En de tegenstand is niet mals! Toyota komt met maar liefst drie wagens aan de start en andere teams als Rebellion en JOTA zijn een samenwerkingsverbond aangegaan met bekende teams in de simwereld. Aangezien sommige teams met een groot aantal wagens aan de start komen - Rebellion zet al zeker vier wagens in - worden bepaalde gekende teams zoals G-Drive Racing zelfs naar de reservelijst verwezen.

Virtual 24H Le Mans
Virtual 24H Le Mans
De GT-categorie daarentegen belooft een heus gevecht tussen constructeurs. Teams konden kiezen uit vier verschillende merken en diezelfde merken komen zowaar met hun eigen fabrieksteams opdraven. Porsche zet maar liefst vier wagens in, terwijl Aston Martin en Ferrari het houden op drie. Corvette zal met twee wagens aan de start verschijnen. De rest van het veld bestaat voornamelijk uit equipes die aanwezig zijn in GTE-Am, in combinatie met officiële eSports-teams. Nu is het afwachten tot we de namen kennen van de piloten. Elke ploeg zal verplicht met twee profs en twee simracers aan de start verschijnen. De namen worden binnenkort bekendgemaakt.

--- DEELNEMERSLIJST VIRTUAL 24H LE MANS (PDF) ---

Foto's: FIA WECSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op zaterdag 23 mei 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons