van der Horst

24H Le Mans: Virtual 24H Le Mans: Charles Leclerc en Fernando Alonso vervoegen het veld

Charles Leclerc
Charles Leclerc
In vier dagen tijd kregen we al een hele resem namen voorgeschoteld die zullen deelnemen aan de allereerste Virtual 24 Heures du Mans, maar ondanks die grote weelde, blijven de teams het publiek nog verder verbazen met grote namen. Vrijdag maakten zowel Toyota, Aston Martin als Ferrari hun namen bekend en hetzelfde geldt voor kleinere, al dan niet onbelangrijke, teams. Ook bij die laatste zullen er profs starten die al een serieuze reputatie hebben opgebouwd, met als belangrijkste namen die van Fernando Alonso en Charles Leclerc.
  • Shopa
Fernando Alonso
Fernando Alonso
Alonso is nog niet lang op dreef in het simracen. Vorig weekend was hij toe aan zijn tweede raceweekend in de All-Star Legends Cup. Waar zijn eerste weekend in Zandvoort niet echt een succes was, reed hij het weekend erna tweemaal naar de overwinning in een virtuele versie van de Indy 500. Met zijn eigen team gaat hij naar Le Mans en ook zijn teamgenoten - Rubens Barrichello, Olli Pahkala en Jarl Teien - hebben al bewezen dat ze hun mannetje kunnen staan.

Antonio Giovinazzi
Antonio Giovinazzi
Ferrari komt met drie wagens aan de start en hoewel zij steunen op de rijders die het WEC betwisten, krijgen we op de derde wagen wederom een Formule 1-duo. Charles Leclerc is verliefd geworden op het simracen - zo verliefd dat zijn vriendin hem moest aansporen via Twitch om de voordeur te openen - en neemt nu ook deel aan zijn allereerste 24 uursrace. Hij deelt de wagen met Antonio Giovinazzi - F1-piloot bij Alfa Romeo Racing - en Ferrari eSports-rijders Enzo Bonito en David Tonizza.

Foto's: Georges de Coster - Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op vrijdag 29 mei 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons