van der Horst

24H Le Mans: Virtual 24H Le Mans na 18H: Rebellion Williams eSport 1-2 - WRT terug in top 10

Rebellion Williams eSports
Rebellion Williams eSports
Terwijl sommige deelnemers een zware nacht beleefden tijdens de Virtual 24 Heures du Mans, wrijft men bij Rebellion Williams eSport de handen in elkaar. Sinds halfweg de race rijden zij namelijk met twee wagens voorop, met Louis Deletraz, Raffaele Marciello, Nikodem Wisniewski en Kuba Brezinski op kop. Zij hebben een voorsprong van 40 seconden op hun teamgenoten Canapino/Aitken/Arana/Romanidis. Helaas vakllen er ook de eerste opgevers te noteren en daarnaast viel de wagen van Stoffel Vandoorne terug na problemen.
  • St. Paul
Veloce eSports 2
Veloce eSports 2
Hoewel Veloce eSports 2, het team van Vandoorne, na 8 uur aan de leiding lag, verspeelden ze dit voordeel even later nadat een simracer van het team in aanraking kwam met een andere wagen en daarvoor een drive through kreeg. Vanaf dan ging het bergaf voor het team dat nu veertiende ligt met twee ronden achterstand. Ondertussen hebben we ook de eerste opgevers. Team Redline van Max Verstappen kreeg ook een paar moeilijke momenten te verwerken sinds middernacht, men kreeg te maken met techinische problemen. Atze Kerkhofs nam het stuur over, maar ook hij kreeg te maken met dezelfde problemen waarop het team besloot om de handdoek in de ring te werpen.

Door de problemen van de tegenstanders kreeg Rebellion Williams Esports een vrijgeleide naar de eerste plaats. Stelselmatig breidden zij hun voorsprong uit waardoor we op dit moment nog maar vier wagens in dezelfde ronde hebben. ByKolles - Burst eSports ligt op dit moment derde, terwijl 2 Seas Motorsport vierde staat. Veloce eSports 1 met onder meer Jean-Éric Vergne ligt vijfde, hetzij op een ronde achterstand. Iemand die nog altijd constant aanvalt is e-Team WRT. Het team uit Baudour ligt al sinds het tweede uur een ronde achter en dit is nu nog altijd het geval, maar dankzij de problemen bij hun voorliggers knokten zij zich terug in de top tien en staan momenteel op een negende plaats.

Porsche Esports Team #93
Porsche Esports Team #93
Bij de GT's is het nog altijd Porsche Esports Team #93 die de leiding heeft. De Porsche van Ayhancan Güven, Nick Tandy, Joshua Rogers en Tommy Ostgaard heeft heel de nacht de voorsprong verder kunnen uitbreiden. Wel heeft de wagen niet een andere fabrieks Porsche achter zich, maar R8G Motorsport van Juncadella/Beche/Jajovski/Kappet. Al ligt de Corvette wel op meer dan 2 minuten achterstand. Op de derde plaats vinden we de Porsche Esports Team #92 van Evans/Campbell/Bakkum/Bouteloup. De wagen van Charles Leclerc kende tijdens de nacht eveneens veel problemen en is op dit moment de laatst rijdende wagen bij de GT's met 13 ronden achterstand.

Foto's: FIA WEC



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op zondag 14 juni 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons