van der Horst

24H Le Mans: Virtual 24H Le Mans na 2H: Stoffel Vandoorne leidt - WRT op achtervolgen aangewezen

Start Virtual 24 Heures du Mans
Start Virtual 24 Heures du Mans
De eerste twee uur van de Virtual 24 Heures du Mans verliepen met gemengde gevoelens voor onze landgenoten. E-Team WRT kon met Kelvin van der Linde de leiding overnemen in het eerste uur, maar een internetprobleem zorgde ervoor dat het Belgische team nu een ronde achterstand telt op de leider. Die leider is Stoffel Vandoorne. De Rumbekenaar vocht terug naar de kop en na een vierdubbele stint doet hij voorlopig beter dan Team Redline en Toyota Gazoo Racing #7, waar José Maria Lopez maar liefst vijftien plaatsen won.
  • Dreamdrive
Crash van Brendon Hartley - Toyota Gazoo Racing #8
Crash van Brendon Hartley - Toyota Gazoo Racing #8
De start van de race verliep relatief rustig, al maakten enkele toppers fouten in het eerste uur. Brendon Hartley startte met Toyota Gazoo Racing #8 vanuit Nieuw-Zeeland - waar het overigens midden in de nacht is - maar kreeg te maken met een technisch probleem, waardoor hij in de bandenmuur vloog aan Indianapolis. Ook Fernando Alonso bleef niet gespaard van problemen. Bij een inhaalbeweging op een Porsche stuurde hij iets te snel naar links en deed hij beide wagens in de grindbak belanden. Daar bleef het niet bij, want de Spanjaard liep nog meer problemen op en stond lang stil in het derde gedeelte van Hunaudières omwille van een gebrek aan brandstof.

R8G Motorsport - Corvette C7.R
R8G Motorsport - Corvette C7.R
De GT-deelnemers kregen in de startfase te maken met een ontketende Loek Hartog. De Nederlander reed met de Dempsey-Proton Racing Porsche naar de leiding, ten nadele van polesitter Nick Tandy (Porsche Esports Team #93) en hield dat ook vol na het eerste uur. Daniel Juncadella (R8G Motorsport Corvette) nam een sterke start en bleef aanhaken bij de leiders, waarna Erhan Jajovski het stuur overnam en de leidende Porsches #93 van Tommy Ostgaard en Dempsey-Proton Racing van Michael Francesconi achter zich kon laten.

Foto's: FIA WECSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op zaterdag 13 juni 2020.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons