van der Horst

24H Le Mans: Virtual 24H Le Mans: WRT naast ByKolles op rij 1 - Porsche dominant bij GT's

ByKolles - Burst eSports
ByKolles - Burst eSports
Tijdens de kwalificaties voor de Virtual 24 Heures du Mans, die morgen van start gaat, veroverde ByKolles - Burst eSports de pole. Jernej Simoncic was tijdens de 20 minuten durende sessie altijd bovenaan te vinden en besloot de sessie met een 3:23.380. Achter de Sloveen was het zowaar e-Team WRT dat de tweede tijd pakte op twee tienden, terwijl 2 Seas Motorsport de top drie vervolledigde.
E-Team WRT
E-Team WRT
e-Team WRT-rijder Arne Schoonvliet kreeg de taak om de jacht naar de pole in te zetten in dit toch uitermate sterke veld. De 25-jarige jongeman uit Wuustwezel leek de kat uit de boom te kijken tot wanneer de sessie bijna afgevlagd werd. Toen plofte hij de e-Team WRT Oreca neer op P2 op iets meer dan twee tienden van de pole. Naast Schoonvliet kwam ook Stoffel Vandoorne in actie tijdens deze sessie. Vandoorne bewees al meerdere keren dat hij goed mee kan met de simracers, zo ook hier. De Rumbekenaar reed richting een zesde tijd op net geen zes tiende seconde van de pole en was daarmee de eerste van de "echte" racers.

Porsche Esports #93
Porsche Esports #93
Bij de GT's was het al Porsche wat de klok sloeg. De top vier werd namelijk ingepalmd door de Duitse constructeur met op kop Joshua Rogers. De Australiër was van bij het begin al helemaal bovenaan te vinden. Rallycrosser en tevens Porschist Mitchell de Jong drong nog aan op het einde, maar de Amerikaan moest toch de duimen leggen voor Rogers. Achter het fabrieksteam vinden we de Dempsey-Proton Racing Porsche terug, waarbij Kevin van Dooren de #92 Porsche van Jérémy Bouteloup achter zich kon houden. Lasse Soerensen kon met zijn Aston Martin een complete Porsche-top vijf verhinderen.

Morgen om 15 uur gaat de race van start, met de "echte" racers aan het stuur. De wedstrijd is te volgen op zowel Eurosport als RTBF Auvio. Bij deze laatste onder meer met commentaar van Thomas Bastin.

--- UITSLAG KWALIFICATIES VIRTUAL 24H LE MANS ---

Foto's: FIA WEC - Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op vrijdag 12 juni 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons