van der Horst

24H Le Mans: Voorwaardelijke straf voor Mike Conway na incident op woensdagnacht

Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Het ongeluk op woensdagnacht, tussen Mike Conway in de Toyota #7 en Roberto González in de DragonSpeed Oreca #31, krijgt nog een staartje. De Mexicaan vertrok weer na een spin, maar werd op de racelijn aangereden door de Brit, die geen kant op kon. De stewards oordeelden uiteindelijk dat Conway niet voldoende afremde voor de dubbele gele vlag die werd gezwaaid in de Ford-chicane en hij krijgt daardoor een voorwaardelijke stop-and-go straf van liefst drie minuten.
  • Hamofa Performance
Mike Conway
Mike Conway
Mocht de Toyota #7 nog eens in de fout gaan, wordt dit een definitieve straf en deze zou de auto van Conway, Kamui Kobayashi en José Maria Lopez dus net geen volle ronde kunnen kosten tijdens de wedstrijd. De titelstrijd in het FIA WEC ligt nog open maar het trio heeft een achterstand van liefst 31 punten op de zusterwagen #8 van Fernando Alonso, Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima. Dit worden er zelfs 32 als laatstgenoemde vannacht de pole pakt.

Foto's: Geert Franquet & G-Drive Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op donderdag 13 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons