van der Horst

24H Le Mans: VT3: Alpine primus in chaotische sessie

Alpine A480
Alpine A480
De Alpine A480 voerde de tabellen aan na afloop van de derde vrije training in de opbouw naar de 24 uren van Le Mans. Nicolas Lapierre realiseerde een chrono van 3:26.594, meteen diens snelste rondje van de week en maar een paar tienden verwijderd van de snelste tijd die Toyota gisterenavond neerzette in de kwalificaties. De twee Japanse Hypercars volgden op zo'n anderhalve seconde, maar kenden problemen.
  • St. Paul
De Toyota #8 ging ter hoogte van Indianapolis van de baan en moest uit de grindbak getrokken worden alvorens op eigen kracht terug naar de pits te kunnen terugkeren. De #7 parkeerde zich dan weer even naast de piste met elektrische problemen. De Glickenhaus bolides kwamen nauwelijks in actie na een motor- en versnellingsbakwissel.

Manthey Porsche #92
Manthey Porsche #92
In LMP2 was de Jota Oreca #38 nog eens het snelste, ditmaal voor de twee United Autosports bolides. WRT blijft een goed tempo aan de dag leggen en eindigde op de vijfde en zesde plek na de drie uur durende sessie. In GTE-Pro was het al Porsche wat de klok sloeg, met een 1-2-3 voor de Duitse constructeur en de Manthey #92 op kop voor de bolide van onder meer Laurens Vanthoor. Corvette bengelt ondertussen weer achteraan met beide wagens, hengelen de Amerikanen naar een last-minute BoP-wijziging?

De sessie werd gekenmerkt door heel wat incidenten. De rode vlag werd tweemaal bovengehaald voor crashes aan de Dunlop chicane, zowel de IDEC Sport als Dragonspeed Oreca's verloren de controle tijdens het aanremmen voor de eerste echte bocht. De Corvette #63 ging van de baan in de Porsche Curves, net als een heel aantal andere wagens elders op het circuit.

--- UITSLAG VT3 LE MANS 2021 (PDF) ---

Foto's: Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op donderdag 19 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons