van der Horst

24 Hours of Zolder: 24ste deelname voor ambitieuze Frank Thiers

Frank Thiers - Porsche Supercup Belgium Racing 2012
Frank Thiers - Porsche Supercup Belgium Racing 2012
Frank Thiers draait reeds een hele poos mee op de Belgische circuits en is ook altijd actief tijdens de Limburgse klassieker. Alleen in 1996 moest hij verstek geven wegens een blessure. Daarmee is Frank Thiers niet meteen de Nestor van het peloton, maar met zijn 24ste deelname dit jaar wel de recordhouder inzake het aantal deelnames.
  • Dreamdrive
De familie Thiers heeft een goede verhouding met deze race tweemaal rond de klok en behaalde verschillende podiumplaatsen algemeen en in hun respectievelijke klasse. Een algemene overwinning staat nog niet op zijn palmares, maar Frank blijft hopen en deelt net als vorig jaar een Porsche van Belgium Racing en dit opnieuw met een zeer competitieve ploeg.

Frank Thiers: ”Vorig jaar heb ik samen met broer Hans kunnen ervaren dat Belgium Racing zeer competitief te werk gaat en niets aan het toeval over laat. We werden derde algemeen na de GT3-wagens van WRT en ProSpeed Competition en gaan dus nu opnieuw voor minstens een podiumplaats”.

Vorig seizoen moest het kwartet Dylan Derdaele / Danny De Laet / Frank en Hans Thiers met de Porsche 997 Supercup de duimen leggen tegen de snellere Audi R8 GT3 LMS Ultra van WRT en de Porsche GT3-R van ProSpeed Competition.

Belgium Racing - 24 Hours of Zolder 2012
Belgium Racing - 24 Hours of Zolder 2012
Frank Thiers: “De 24 Hours of Zolder is een zeer zware wedstrijd voor mens en machine en een winnaar op voorhand naar voor schuiven is altijd gevaarlijk. De Audi R8 LMS Ultra van de Belgian Audi Club Team WRT is de gedoodverfde favoriet en indien er zich geen problemen voordoen zal deze wagen als eerste over de meet bollen. Maar de wedstrijd moet altijd worden gereden. Ook enkele Proto’s kunnen ons het leven zuur maken, maar ik start altijd met de gezonde instelling dat we kunnen winnen. We beschikken met Kuba Giermaziak, Dylan Derdaele en Kenneth Heyer over een zeer snel trio en gecombineerd met de ervaring die Bert Redant en ikzelf meebrengen kunnen we spreken over een zeer homogeen team. Ook het team rond Patric Derdaele draait als een Zwitserse klok. De ganse crew is altijd supergemotiveerd en de familiale sfeer binnen het team is ook niet onbelangrijk”.

Voor Hans Thiers staat momenteel nog niets vast inzake de 24 Hours of Zolder, maar hij hoopt wel nog een zitje te vinden in de loop van de week.  

Foto's: Georges De Coster   Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Nationaal op dinsdag 27 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons