van der Horst

24H Zolder: Woutim duwt Hoogaars in Chrisal-Lamborghini

Niels Lagrange/Pieter Vanneste - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Niels Lagrange/Pieter Vanneste - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Mario Timmers, zaakvoerder van het schildersbedrijf Woutim dat Yannick Hoogaars ondersteunt in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, wil nu ook zijn poulain de 24 Hours of Zolder laten betwisten in een potente wagen die deze race kan winnen of zeer hoog kan eindigen. De keuze viel in samenspraak met Corrie Gielen van Chrisal op de Lamborghini Huracán Super Trofeo waarmee Niels Lagrange en Pieter Vanneste mee het mooie weer maken binnen de Lamborghini Super Trofeo.
Yannick Hoogaars - Porsche 991 Cup
Yannick Hoogaars - Porsche 991 Cup
Voor Yannick Hoogaards betekende de deelname een volgende stap in zijn korte, maar mooie racecarrière. Met de 20-jarige Limburger is meteen ook de derde piloot gekend binnen het team. De vierde piloot is nog niet bekendgemaakt, maar als we de woordvoerders van Chrisal mogen geloven, wordt het een absolute topper.

Hoogaars, een ex-winnaar van de 24 Hours of Zolder die vier seizoenen geleden met succes zijn opwachting maakte in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, staat momenteel ex aequo met Xavier Maassen aan de leiding in deze competitieve Cup en heeft dit seizoen daar zijn absoluut doel van gemaakt. Ook de 24 Hours of Zolder wil hij evenwel opnieuw betwisten en daarvoor werden extra inspanningen gedaan. Vooral uit de hoek van Woutim die hem reeds ondersteunt in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.

Binnen zijn entourage wordt gezegd dat Yannick een ideale endurance-rijder is en een topsprinter in wording.

Yannick Hoogaars - Porsche 991 Cup
Yannick Hoogaars - Porsche 991 Cup
“Ik ben vooral iemand die rekent in de wagen en geen onnodige risico’s neemt. Vooral inzake de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux hou ik de risico’s beperkt. Niet ideaal voor sprintraces, maar dat maakt wel dat ik dit seizoen nog maar eenmaal naast het podium pakte en ik aan de leiding sta in de tussenstand. Ik weet dat de schrapresultaten momenteel niet in mijn voordeel spreken, maar we zien wel aan het einde van de rit. Ik ben ook een team player die zijn taak binnen een team zo goed mogelijk vervult, maar op de achtergrond blijft. Iemand die ideaal een team kan komen versterken bij de 24 Hours of Zolder of andere uithoudingsraces. Ik kan me ook goed aanpassen aan de set-up van andere piloten”.

Vanwaar die keuze voor de Lamborghini?

Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini Huracán
Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini Huracán
“Via mensen binnen mijn entourage zijn er gesprekken gekomen met Corrie Gielen van Chrisal die met Niels Lagrange en Pieter Vanneste actief is in de Lamborghini Super Trofeo. We zijn snel tot een overeenkomst gekomen waarvoor ik ook Corrie van Chrisal wil bedanken. Ik won reeds de 24 Hours of Zolder in een Porsche en als ex-winnaar hoopte ik uiteraard op een competitief zitje. En dat heb ik nu gevonden in de Lamborghini Huracán Super Trofeo. Ik hoop echt dat ik een meerwaarde kan betekenen, want rijden met een GT met een middenmotor is uiteraard anders dan met een Porsche. Het feit dat ik nu eens met een andere zeer competitieve GT kan uitpakken helpt me ook met het uitbouwen van een verdere carrière richting GT. Vandaar dat ik geen stuur zocht in een proto voor de Zolderse etmaalrace, want daar ligt naar mijn mening minder toekomst voor een jonge piloot. Het is eveneens een ideale voorbereiding naar de volgende wedstrijd in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux die ook op Circuit Zolder wordt betwist in het kader van de Truck GP.”

Dus je visie op lange termijn is GT-racerij?

Yannick Hoogaars - Porsche 991 Cup
Yannick Hoogaars - Porsche 991 Cup
“Ik zou uiteraard graag mijn carrière verder uitbouwen richting GT. Daarvoor ben ik actief binnen de Porsche Cup die vanaf dit seizoen 6 jonge talenten ondersteunt. Via begeleiding op verschillende vlakken worden de deelnemers het hele seizoen opgevolgd. Het Junior Program wordt al sinds 1997 door Porsche Motorsport georganiseerd om jonge talenten op te sporen en te begeleiden. Vanaf dit jaar heeft de Benelux nu ook zijn eigen programma om meer jonge piloten richting de succesvolle one make series te sturen en de competitie binnen het kampioenschap te vergroten.”

Afgelopen weekend werden de juniors begeleid door Mathieu Jaminet, terwijl ze in Le Mans bijstand kregen van Le Mans-expert Marc Goossens. Mathieu Jaminet is Porsche Young Professional nadat hij vorig jaar 12 van de 12 races won in de Franse Porsche Carrera Cup en dus een groot voorbeeld is voor de juniors. Er werd gewerkt op race-technieken, attitude als piloot, afstelling van een racewagen en de communicatie en samenwerking binnen een team. Ook Mental en Physical Coach Jos Sneyers van Actlive werkte al samen met de Juniors.

Niels Vaeck & Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 4 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons