van der Horst

24 Zolder: Na 20H: Belgium Racing zet met 1 ronde voorsprong eindspurt in

Belgium Racing - Porsche 997 Cup
Belgium Racing - Porsche 997 Cup
Na de zware regenval van het middaguur, heeft Belgium Racing hard aan de weg getimmerd om de maat te nemen van de Wolf #45 en de voorsprong vervolgens uit te diepen. Met nog vier uur op de klok, verloor de Wolf plots maar liefst een halve minuut volgend op een spin in de chicane. Belgium Racing lijkt op dit ogenblik op weg om de prestatie van afgelopen editie te evenaren, met twee virtuele podiumplaatsen, al blijft het afwachten of de Wolf GB08 nog een vuist kan maken met zijn lager verbruik. Porsche oogt evenwel over beter regenrubber te beschikken, dus wie weet spelen de weergoden wel de troefkaart in Zolder....
  • Skylimit Events
Recy Racing Team - BMW 120D
Recy Racing Team - BMW 120D
De Vandereyt Porsche rijdt bij zijn eerste 24 uurs-race rond op een vierde plaats, op een vijftal ronden van het podium. De bolide maakte evenwel een korte uitstap door het grind, maar ondervindt geen bedreiging van de Marc Cars Australia Focus die vijfde ligt. Recy Racing doet wat het elke editie doet, namelijk gestaag opklimmen in het klassement naarmate de etmaalrace vordert.  De Diesel houdt daarmee de EMG Motorsport BMW af die vannacht 30 ronden verloor door een defecte waterpomp, maar de tweede Wolf ligt op vinkenslag op enkele tellen van de Beierse bolide.

AG Metals - Mini Cooper Challenge
AG Metals - Mini Cooper Challenge
De beide Skylimit Porsches komen aankloppen aan de top 10, met het exemplaar van De Weerdt/Van Kouwen/Lammens/Beliën voor de zusterbolide. De AG Metals Mini Cooper Challenge van Gregory Serck, Anthony Michalakis, Gaël Frere en de immer snelle Bart Van Samang volgt op een verbluffende twaalfde plaats algemeen en heeft daarmee de leiding in de klasse stevig in handen.

--- Uitslag 24 Hours of Zolder - Na 20H (PDF) ---

Foto's: Niels Vaeck & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op zondag 31 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons