van der Horst

24 Zolder: Na 22H: Belgium Racing of Avelon Wolf?

Belgium Racing - Porsche 997 Cup
Belgium Racing - Porsche 997 Cup
De 24 uren van Zolder gaan hun laatste twee uur in en na 22 uren racen gaat het duel tussen de Belgium Racing Porsche #99 en de Avelon Formula Wolf nog steeds in alle hevigheid verder. Beide wagens zitten in dezelfde ronde nadat zowel de Wolf als de Porsche voor de klok van drieën binnenkwamen voor een pitstop. De Porsche heeft een vijftigtal seconden voorsprong op de CN prototype maar moet minstens nog één maal binnenkomen om te tanken terwijl de Wolf de wedstrijd af kan maken zonder nog te pitten. Dit alles indien de regen uitblijft; momenteel schijnt de zon boven het circuit en het ziet er niet naar uit dat het nog zal regenen voor het einde van de race.
  • Dreamdrive
De eindspurt is ingezet en Dylan Derdaele gaat de laatste twee uren in met 52 seconden voorsprong op Bellarosa, die alles uit de kast haalt om de achterstand te verkleinen. De Belgium Racing Porsche #1 heeft de derde plaats stevig in handen maar ligt al op 16 ronden van de leiders. De Vandereyt Porsche lijkt op weg naar de vierde positie, hij heeft zeven ronden achterstand op de Porsche #1 maar heeft dan weer 12 ronden meer afgelegd dan de als vijfde genoteerde Marc Cars Ford #93. Een mooie voorlopige zesde
Team Shadow - Wolf GB08
Team Shadow - Wolf GB08
plaats is er voor de Scuderia M66 Porsche, maar de wagen in de Gulf-kleuren heeft slechts twee ronden voorsprong op de Recy Racing BMW 120D. Ook de tweede Wolf, het exemplaar van Team Shadow, is nog in koers en bezet de achtste plaats in dezelfde ronde als de Recy Racing BMW. De top tien wordt afgesloten door de EMG Motorsport BMW voor de Skylimit Yokohama #70.

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op zondag 31 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons