van der Horst

24H Barcelona: Pole voor Mücke in Aston Martin van Barwell Motorsport

24 Hours of Barcelona 2013
24 Hours of Barcelona 2013
Toen de baan in de laatste minuten van de twee uur durende kwalificatie opdroogde, profiteerde de Duitser Stefan Mücke en stelde de Barwell Motorsport Aston Martin (#1) die hij deelt met Bruno Senna, Richard Abra en Mark Poole op de pole-position voor de 24H BARCELONA. Met zijn snelste tijd van 1:50,646 minuten was Mücke niet alleen precies vier tienden van een seconde sneller dan de pole-tijd van vorig jaar, maar bleef hij ook onder de tijd van 1:51,669 minuten, neergezet door de Italiaan Gianluca de Lorenzi (#3, De Lorenzi Racing-Mercedes-Benz SLS AMG GT3, De Lorenzi/Breukers/Nearn/de Heus), die gedurende het grootste deel van de kwalificatie bovenaan de ranglijst stond. De sportwagen met vleugeldeuren van het Italiaanse team start nu vanaf de tweede plaats. De Stadler Motorsport-Porsche (#7, Matter/Amstütz/Siedler/Baumann) kwalificeerde zich als derde met een rondetijd van 1:53,873 minuten, gereden door de Oostenrijker Dominik Baumann, regerend Europees FIA GT3-kampioen.
  • STX Motorhomes
Gianluca de Lorenzi klom vrij vroeg in de sessie op naar de eerste plaats en na een hoosbui in het eerste halfuur leek het erop, dat zijn tijd ongeslagen zou blijven. In het tweede uur stopte de regen weliswaar, maar de baan bleef vochtig en er waren nauwelijks tijdverbeteringen. Stefan Mücke veranderde echter nog de rangorde net voordat de zwart-wit geblokte vlag werd gezwaaid. “Zo’n 20 minuten voor het einde ben ik naar de laatste bocht gelopen om te zien hoe de omstandigheden daar waren. Het zag er nog erg glad uit, maar we besloten toch om nog een poging te wagen”, meldde Mücke naderhand. “Toen ik de baan op ging, was ik verbaasd over de hoeveelheid grip die ik had. Met mijn eerste ronde kwam ik al dichtbij de eerste plaats en in de volgende ronde lukte het. We weten allemaal dat de startplaats bij een lange-afstandsrace niet zo heel belangrijk is, maar het is natuurlijk wel een goed gevoel, zowel voor mezelf als voor het team.”

De Barwell-Aston Martin, de De Lorenzi-Mercedes, de Stadler-Porsche en de Car Collection Motorsport-Mercedes (#2, Schmidt/Mattschull/Schmersal/Edelhoff/ Kirchhoff) staan op de eerste vier plaatsen op de grid en in de klasse A6. Daarachter is de Clickvers.de-Porsche 997 GT3 (#12, Destrée/Jodexnis/Pauels/Rink/ Chrzanowski) als vijfde algemeen de snelste SP2-auto. De Red Camel Racing-Audi R8 (#23, Kassulke/Paladino/Andreasi/Ciró) kwalificeerde zich als snelste in de klasse SP3, terwijl de auto van Ruffier Racing (#10, Lafargue/Lafargue/Da Rocha/Abergel) het snelst in de Porsche 997 Cup-klasse was. De Top Autoteile Racing-BMW E46 WTCC (#34, Schelp/Schwager/Molenaar/Krumbach) staat bovenaan in de klasse A5 en de Duitse Hofor-Kueperracing-BMW E46 M Coupé (#35, Kuepper/Kroll/Kroll/ Feller) eindigde als eerste in de klasse A4.
Een van de beide SEAT Leon Supercopa-auto’s van het Spaanse team Monlau Competición (#40, Font/Carbonell/Pérez-Alcart/Smet) was het snelst in A3T. De Synchro Motorsport-Honda Civic (#55, James/Byford/Venn/Brown) pakte de hoogste eer in de divisie A2. Saxon Motorsport behaalde de eerste plaats in de dieselklasse D2 met de BMW 135D GTR (#56, Barrow/Corbett/Barrow) en het Nederlandse team MDM Motorsport (#63, De Laat/De Prenter/Boorsma/Bus) werd met de BMW 320D als eerste in de divisie D1 geklasseerd.

De 24-uursrace start morgen, zaterdag 7 september om 12.00 uur. De meest recente informatie, live-timing, foto’s en videobeelden zijn te vinden via live.24hseries.com. Ook worden er regelmatig nieuwe meldingen gepubliceerd via Twitter (@24HSERIES, hashtag #24HBCN) en Facebook (www.facebook.com/24hseries). Motors TV zendt op 6 oktober vanaf 21.40 uur een samenvatting van de 24H BARCELONA uit.



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zaterdag 7 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Barcelona.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons