van der Horst

24H Barcelona: Voorbeschouwing van de organisatoren

24H Barcelona
24H Barcelona
Het beroemde Circuit de Catalunya, bekend als locatie van de Spaanse Formule 1-Grand Prix, is komend weekeinde gastheer voor de 24H BARCELONA. Met een groot startveld van 60 auto’s, van GT3-bolides tot krachtige ‘hot hatchbacks’ in de toerwagenklassen wordt er tijdens deze lange-afstandswedstrijd spannende racecompetitie in alle klassen verwacht.
Zoals gebruikelijk is de klasse A6 de hoogste divisie in het veld. Hier zijn zes GT3-sportwagens ingeschreven: een Aston Martin Vantage GT3, een Ferrari 430 GT3 Scuderia, een Porsche 911 GT3-R en niet minder dan drie Mercedes-Benz SLS AMG GT3’s. Nadat Mercedes-Benz-klantenteams dit jaar al nagenoeg alle belangrijke lange-afstandsraces voor GT-auto’s hebben gewonnen, willen de teams Car Collection Motorsport uit Duitsland, De Lorenzi Racing uit Italië en Hofor Racing uit Zwitserland graag nog een succes aan deze erelijst toevoegen. De Duitser Kenneth Heyer, een van de coureurs in de Hofor-SLS, kan zelfs een zeer bijzondere prestatie leveren: afgelopen weekeinde won hij de 24 Uur van Zolder en als hij ook in Barcelona wint, wordt hij de eerste rijder die dit jaar twee 24-uursraces in twee opeenvolgende weekeinden op zijn naam schrijft. De teams met de sportwagen met vleugeldeuren krijgen echter te maken met sterke tegenstanders. Het Britse team Barwell Motorsport wil het eeuwfeest van Aston Martin in stijl vieren en heeft fabriekscoureurs Bruno Senna en Stefan Mücke aan zijn rijdersbezetting toegevoegd. Het Deense team Bremer Racing komt met een sterk rijderskwartet in de Ferrari 430 terwijl het Zwitserse team Stadler Motorsport vier ervaren Porsche-coureurs, onder wie Porsche Supercup-routinier Norbert Siedler, bij het 50-jarig jubileum van de legendarische Porsche 911.

In de Porsche 997 Cup-klasse staan er teams uit Australië, Duitsland, Frankrijk en Italië aan de start, terwijl een Belgische renstal een tweetal Porsche 996’en heeft ingeschreven. In de klasse SP2 rijden een krachtige Callaway-Chevrolet Corvette en twee silhouetauto’s van GC Automobile. In de SP3-klasse is de Ginetta G50 GT4 met vier auto’s van drie teams uit Groot-Brittannië, Italië en Spanje het best vertegenwoordigd. Andere SP3-auto’s zijn een BMW M3 GT4, een Lotus Evora GT4, een Aston Martin Vantage GT4 en een Audi R8. Net zoals in eerdere races bestaat de klasse A5 volledig uit BMW’s met diverse varianten van de M3, een 3-serie WTCC-auto met een 3,5-litermotor, een 3-serie M Coupé en een 130i Cup-auto.  

Op eigen terrein, slechts een paar kilometer verwijderd van het hoofdkwartier in Martorell, is het Spaanse merk SEAT favoriet in de klasse A3T, waarin er niet minder dan acht SEAT Leon Supercopa’s zijn ingeschreven door teams uit Frankrijk, Groot-Brittannië, Mexico, Nederland, Nieuw Zeeland, Spanje en de Verenigde Arabische Emiraten. De enige niet-SEAT in deze klasse is een Volkswagen Scirocco GT24, uitgerekend van een Spaans team. In de klasse A2 nemen vijf Renault Clio’s het op tegen twee MINI’s en drie Honda Civics. De D1-dieselklasse bestaat uit twee SEAT Leon TDI’s, twee BMW 120D’s, een BMW 320D en een Volkswagen Golf V TDI, terwijl twee BMW 135D’s zijn ingeschreven in de klasse D2.

De actie op het Circuit de Catalunya start op vrijdag 6 september met de vrije training van 16.30 tot 17.15 uur, gevolgd door de kwalificatie van 17.45 tot 19.45 uur en de avondtraining van 21.00 tot 23.00 uur. De 24-uursrace start op zaterdag 7 september om 12.00 uur.

De meest recente informatie, live-timing, foto’s en videobeelden zijn te vinden via live.24hseries.com. Ook worden er regelmatig nieuwe meldingen gepubliceerd via Twitter (@24HSERIES, hashtag #24HBCN) en Facebook (www.facebook.com/24hseries).Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 4 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Barcelona.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons