van der Horst

24H Barcelona: Voorbeschouwing van de organisatoren

24H TCE Series
24H TCE Series
Komend weekeinde is het Circuit de Barcelona Catalunya in Montmeló de locatie voor de Hankook 24H BARCELONA, de vierde race van de TOURING CAR ENDURANCE (TCE) SERIES powered by Hankook 2017. Voor de eerste keer in een aantal jaren staan toerwagens en GT4-auto’s gebaseerd op de serieproductie centraal bij de Catalaanse lange-afstandsklassieker. Tal van de SEAT-teams in de TCR-klasse doen een gooi naar de algehele overwinning in de thuisrace van hun merk, want het hoofdkwartier is gevestigd in Martorell op geringe afstand van het circuit. Ze krijgen echter te maken met sterke concurrentie, niet alleen van teams met andere merken in de TCR-klasse met in totaal 21 inschrijvingen, het grootste aantal TCR-auto’s ooit in één race, maar ook van teams uit de overige klassen.
  • Skylimit Events
Impression 24H Series TCE
Impression 24H Series TCE
Sinds de opening in 1991 vonden er op het Circuit de Barcelona Catalunya diverse belangrijke evenementen plaats, waaronder de Olympische wielercompetitie in het kader van de zomerspelen van 1992, de Spaanse Formule 1-Grands Prix, MotoGP-races en lange-afstandswedstrijden. Natuurlijk is het Circuit de Barcelona Catalunya bekend terrein voor rijders, teams en organisatoren van de CREVENTIC SERIES powered by  Hankook. Tot en met vorig jaar maakte de Hankook 24H BARCELONA deel uit van de 24H SERIES powered by Hankook, maar voor dit jaar werd het populaire evenement opgenomen in de kalender van de 24H TCE SERIES powered by Hankook. De voorlopige inschrijflijst omvat in totaal 43 teams, waaronder 21 teams in de TCR-klasse. Het is geen verrassing dat de SEAT Leon TCR hier de populairste auto is. De SEAT Leon is dit jaar nog ongeslagen in de 24H TCE SERIES powered by Hankook, met overwinningen voor het Nederlandse Team Bleekemolen in de Hankook 24H SILVERSTONE en het Spaanse Monlau Competicion op het Circuit Paul Ricard en in Misano. Uiteraard komen beide teams ook in Catalonië weer in actie, net als de andere teams die dit jaar top-drie-klasseringen in de 24H TCE SERIES hebben behaald. De talrijke SEAT-teams in de TCR-klasse krijgen tegenstand van de diverse teams met de Audi RS 3 LMS. Ook de Honda Civic TCR en de Volkswagen Golf TCR komen in de TCR-klasse in actie.
 
Impression 24H Series TCE
Impression 24H Series TCE
In de SP3-GT4-klasse komen in totaal elf auto’s van de merken BMW, Ginetta, GC Automobile, Peugeot, Aston Martin en Porsche in actie. In de klasse A3 zijn er vier inschrijvingen met twee Honda’s, een SEAT en een BMW. In de CUP1-klasse zijn er twee BMW M235i Racing Cup-auto’s ingeschreven, terwijl de klasse A2 twee BMW’s en twee Renault Clio’s omvat. Voorafgaand aan de race in Barcelona leidt het Belgische team QSR uit de CUP1-klasse in het algemeen teamklassement van de 24H TCE SERIES, gevolgd door het Spaanse Monlau Competicion, dat uitkomt in de TCR-klasse, en de Britse renstal CWS uit de SP3-GT4-klasse. QSR-rijders Mario Timmers, Jimmy de Breucker en Rodrigue Gillion voeren het algemeen rijdersklassement aan.
 
Op donderdag 31 augustus kunnen rijders tijdens twee optionele privétests van elk vier uur het circuit leren kennen. Op vrijdag 1 september is er nog een optionele privétest, gevolgd door de vrije training van 17.00 tot 18.00 uur, de kwalificatie van 18.45 tot 19.45 uur en de avondtraining van 21.00 tot 22.30 uur. De race start op zaterdag 2 september om 12.00 uur en eindigt op zondag op hetzelfde tijdstip.
 
Impression 24H Series TCE
Impression 24H Series TCE
Hankook is de exclusieve bandenleverancier en titelsponsor van het evenement. De Italiaanse specialist voor competitiebrandstof Panta racing fuels is de officiële brandstofleverancier. BRM is partner van de tijdwaarneming. BRM, Speedcom voor radio-apparatuur en ondersteuning, DRD international voor pitbox-inrichting en wanden, Shiny Wheels voor wielenreiniging en Global Crave voor vers geperst sinaasappelsap zijn met verkoop- en servicestands aanwezig in de paddock.
 
Livestreaming is beschikbaar via Motortrend on Demand, het Youtube-kanaal en de website van de 24H SERIES. Het team van Radiolemans.com is ter plekke voor live-commentaar. Regelmatige updates zijn er op Twitter (@24HSeries), Facebook (24H Series) en Instagram (24H Series). Uiteraard is er ook live-timing beschikbaar via de website van de serie. Nadere informatie is te vinden via www.24htceseries.com.

24H Series by Creventic p/b Hankook
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op maandag 28 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Barcelona.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons