van der Horst

24H Barcelona: 33 wagens aan de start - Audi R8 LMS GT3 EVO2 grootste blikvanger

24H Barcelona
24H Barcelona
Na een onverwacht lange zomerpauze komt de 24H Series powered by Hankook terug op gang met de Hankook 24 Hours of Barcelona. Dit weekend zullen er 33 wagens aan de start verschijnen in de verschillende klassen tussen de GT's en Touring wagens. De grootste blikvanger dit weekend wordt wel een Audi, want de Duitse constructeur stuurt dit weekend een gloednieuwe R8 LMS EVO2 richting Circuit de Catalunya.
Audi R8 LMS GT3 evo II
Audi R8 LMS GT3 evo II
Het grootste aantal deelnemers zal wederom bij de GT3's te vinden zijn, waar er tien wagens aan de start verschijnen. Daar zien we vaste namen terug als Herberth Motorsport, Car Collection Motorsport en CP Racing, maar ook een paar nieuwe teams. Zo zal PCR Sport, een Spaans team, aan de start komen met een oude Ferrari 458 Italia GT3, terwijl ook Rutronik Racing by TECE - bekend uit de ADAC GT Masters - verschijnt met een Audi, Dat merk zal wel met de meeste aandacht gaan lopen dit weekend, want Audi besloot om de nieuwe R8 LMS EVO2 in te zetten dit weekend onder de banner van Car Collection Motorsport. FIA WTCR-ster Nathanael Berthon en Patric Niederhauser zullen deze wagen delen met Christer Jöns en Martin Lechmann.

Langs Belgische zijde zullen er ook twee teams aanwezig zijn. Speedlover zet een Porsche 991 GT3 Cup Gen 1 in waarop onder meer Olivier Dons achter het stuur zal verschijnen, terwijl AC Motorsport wederom zijn status van vaste waarde in de 24H Series waarmaakt en met hun vertrouwde Audi RS3 LMS TCR de dubbele etmaalrace aanvat. Op deze wagen zullen twee Belgen actief op zijn met Matthieu Detry en Vincent Radermecker. Vrijdagavond om 17:10 uur beginnen de kwalificaties, terwijl zaterdag de race om 12 uur op gang getrapt wordt.

Foto's: Hankook 24H Series - Audi MediaCenterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op woensdag 1 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Barcelona.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons