van der Horst

24H Barcelona: 38 wagens aan de start

Start 2021 Hankook 24H Barcelona
Start 2021 Hankook 24H Barcelona
Dit weekend staat de laatste Europese manche van de 24H Series powered by Hankook op het programma, de Hankook 24H Barcelona. 38 wagens staan er op de deelnemerslijst van de 23ste editie Trofeu Fermí Vélez, waaronder ook een aantal Belgische teams en piloten die voor de klasseoverwinning gaan.
GT3 is het beste gevuld met elf wagens. Vooral de terugkeer van ST Racing met hun BMW M4 GT3 is opvallend. Vorig seizoen werd Samantha Tan en co algemeen kampioen maar na de openingsmanche in Dubai dit jaar, verdween de Canadese wat van de radar inzake de 24H Series. Maar ze is nu terug om in Barcelona de strijd aan te gaan tegen Porsche, Audi, Ferrari en Mercedes. 

Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Langs Belgische zijde wordt het uitkijken naar Red Ant Racing dat met twee Porsche 911 GT3 Cup type 992's aan de start komt. Voor de familie Redant en Sam Dejonghe hun derde 24-uursrace in evenveel maanden en ze willen dan ook graag de leiding afsnoepen van Red Camel-Jordans.nl, waar het verschil maar één luttel puntje bedraagt. Ook de tweede wagen van het team wordt weer ingezet en daar zien we Wim Spinoy een overstap maken van de GT4-klasse naar de 992. Hij vormt een team samen met Kobe de Breucker, Jimmy de Breucker en de Zuid-Afrikaan Arnold Neveling. Tot slot keert AC Motorsport terug met hun Audi. Deze zal ingezet worden voor Mathieu Detry, Vincent Radermecker, Stephane Perrin en Charles Dawson.

De kwalificaties vinden vrijdag plaats in de namiddag, terwijl de race zaterdag om 13 uur van start gaat.

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op woensdag 7 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Barcelona.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons