van der Horst

24H Barcelona: Al meer dan 30 wagens voorlopig aangemeld

24H Barcelona
24H Barcelona
Normaal had dit weekend de Hankook 24H Portimão moeten plaatsvinden, maar een nieuwe coronagolf en de nodige restricties van de Duitse overheid zorgden ervoor dat deze wedstrijd uitgesteld werd naar volgend jaar. Daarom kan Creventic nu vooruit kijken naar hun volgende manche: de Hankook 24H Barcelona. Op anderhalve maand van de wedstrijd kan de organisatie al in hun handen wrijven nu meer dan dertig wagens zich al zeker aangemeld hebben voor de Trofeu Fermí Vélez.
Door de coronacrisis moest de Hankook 24H Barcelona in 2020 een jaartje overslaan, maar nu in 2021 staat de wedstrijd terug op de kalender voor begin september, met ondertussen al een interessante startlijst. 33 teams, die garant staan voor 35 wagens, zijn namelijk al aangemeld voor de Spaanse endurance-klassieker. Elf wagens zullen GT3's zijn, verdeeld over vier verschillende merken. Porsche en Audi hebben ieder drie wagens in de strijd met bekende teams als Herberth Motorsport en Car Collection Motorsport, aangevuld met een duo Mercedes-AMG's, twee Ferrari 488's en een verrassende Ferrari 458 Italia GT3, onder de hoede van PCR Sport.

Langs Belgische zijde zijn er al zeker twee teams die aan de start zullen verschijnen. Speedlover komt zoals steeds uit met een Porsche 911 GT3 Cup en AC Motorsport is weer één van de uitdagers voor winst in de TCR-klasse met hun Audi RS3 LMS TCR. Wie de piloten zullen zijn die zich zullen meten op het Circuit de Catalunya wordt op een later tijdstip bekend gemaakt. De Hankook 24H Barcelona vindt plaats tussen 3 en 5 september.

Foto: 24H Series powered by CreventicSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op donderdag 15 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Barcelona.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons