van der Horst

24H Barcelona: Barwell Motorsport zesde verschillende polesitter van het seizoen

Barwell Motorsport - Lamborghini Huracán GT3 Evo
Barwell Motorsport - Lamborghini Huracán GT3 Evo
De Barwell Motorsport - Lamborghini Huracán GT3 Evo (#77, Adrian Amstutz / Leonid Machitski / Patrick Kujala / Dennis Lind) heeft de pole-position voor de Hankook 24H BARCELONA 2019 veroverd. Dennis Lind reed op het 4,655 kilometer lange Circuit de Barcelona-Catalunya een tijd van 1:46,577 en behaalde daarmee niet alleen de eerste pole-position van het seizoen in de 24H SERIES powered by Hankook voor het team, maar ook de eerste pole voor een Lamborghini Huracán GT3 sinds de seizoenstart bij de Hankook 24H DUBAI.
Daarbij had het Britse team bijna de tijdtraining moeten missen, maar werd uiteindelijk toch nog de zesde verschillende pole-sitter van het seizoen in de 24H SERIES, ondanks een vuurwerk van tijdverbeteringen in de slotfase van de sessie.
 
“Dat was echt spannend”, zei teammanager Mark Lemmer tegen Andrew Marriott van Radiolemans.com. “We hadden vanmorgen problemen met de brandstoftoevoer, wat vaak het geval is als je in meerdere kampioenschappen rijdt. Ook moesten we nog een versnellingsbak- en een koppelingswissel inplannen, dus de jongens van Barwell Motorsport hebben het echt ongelooflijk gedaan!         “
 
24H Barcelona 2019
24H Barcelona 2019
Na een zeer spannende kwalificatie behaalde de Herberth Motorsport-Porsche 991 GT3 R (#93, Edward Lewis Brauner / Stefan Aust / Klaus Bachler / Vincent Kolb / Zeljko Drmic) uiteindelijk de tweede startplaats met slechts 0,162 seconden achterstand op de pole-winnende tijd. Achter de pole-sitter in de klasse A6-Am veroverde de GPX Racing-Porsche 991 GT3 R (#24, Jean-Pierre Valentini / Benjamin Goethe / Stuart Hall / Jordan Grogor / Nicky Pastorelli) in de slotfase nog een plek op de tweede rij, voor de Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS Evo (#34, Johannes Dr. Kirchhoff / Gustav Edelhoff / Elmar Grimm / Ingo Vogler / Max Edelhoff). De tijden van de auto’s op de plaatsen twee tot en met vier lagen slechts een tiende uiteen.
 
De Bohemia Energy racing with Scuderia Praha-Ferrari 488 GT3 (#11, Jiří Písařík / Josef Kral / Matteo Malucelli) behoorde aanvankelijk ook tot de pretendenten voor de pole-position, maar start als derde auto in de klasse A6-Pro uiteindelijk als vijfde algemeen. Het leidende team in de tussenstand van de 24H SERIES Europe streeft zowel naar de vijfde overwinning van het seizoen 2019 als naar de eerste algemene titel in de 24H SERIES.  
 
Ondanks een flinke crash tijdens de privétest op donderdag completeert de Hofor Racing-Mercedes-AMG GT3 (#10, Michael Kroll / Alexander Prinz / Kenneth Heyer / Christiaan Frankenhout / Wim Spinoy) de top drie van de klasse A6-Am als zesde algemeen.
 
Vortex V8-Vortex 1.0
Vortex V8-Vortex 1.0
De Vortex V8-Vortex 1.0 (#701, Stephane Cottrell / Philippe Gruau / Nicolas Nobs / Francesc Gutierrez Agüi) start vanaf de pole-position in de klasse SPX. Hier maakt Francesc Gutierrez Agüi, een legende bij de Hankook 24H BARCELONA, deel uit van de rijdersbezetting. Daarachter, zowel in de klasse als in de algehele startopstelling, volgen de True Racing-KTM GTX (#216, Johannes Stuck / Ferdinand Stuck / Laura Kraihamer / Sehdi Sarmini) en de Cor Euser Racing-MARC II V8 (#717, Cor Euser / Einar Thorsen / Jim Briody / Ricky Coomber / Ryan McLeod).
 
Eveneens met een ‘special prototype’ start Nordschleife Racing (#526, Guillaume Roman / Mathieu Sentis / Sebastien Dussolliet / Sebastien Poisson)  in zijn eerste race in de klasse SP4. De gloednieuwe Ligier JS2 R vertrekt echter slechts als 26e op de grid.
 
Met een verschil van slechts iets meer dan drie tienden van een seconde behaalde de Team Webheads-Porsche 991-I Cup (#902, Andreas Riedl / Joachim Bölting / JM Littman / Tom Dillmann) de pole in de 991-klasse, voor  Porsche Lorient Racing (#911, Jean-François Demorge / Mathieu Pontais / Pascal Gibon / Frédéric Ancel). Het laatstgenoemde team gaat voorafgaand aan de finale aan de leiding in de tussenstand van de 991-Klasse. De , Raceunion by MRS GT-Racing-Porsche 991-II Cup (#980, Alex Autumn / Andreas Gülden / Raulino Kreis Jr / Hendrik Von Dannwitz / Jukka Honkavuori) completeert de top drie in de 991-klasse.
 
De Hofor Racing by Bonk Motorsport-BMW M4 GT4 (#50, Martin Kroll / Michael Fischer / Michael Schrey / Thomas Jäger / Michael Bonk) behaalde dit jaar al twee keer de pole-position in de GT4-klasse en start ook in Barcelona vanaf de eerste plaats in de klasse, voor de PROsport Performance-Aston Martin Vantage AMR GT4 (#1, Rodrigue Gillion / Nico Verdonck / Jon Aizpurua / Nicholas Silva), de grootste rivalen van het team in de klasse. De Sorg Rennsport -BMW M4 GT4 (#451, Olaf Meyer / Björn Simon / Simon Tibbett / Stephan Epp / Torsten Kratz) kwalificeerde zich als derde in de klasse.

Munckhof Racing behaalt eerste TCE-pole van het jaar

Munckhof Racing - BMW M4 GTR
Munckhof Racing - BMW M4 GTR
De Munckhof Racing-BMW M4 GTR (#310, Eric van den Munckhof / Marco Poland / Ted van Vliet / Marcel van Berlo / Glenn van Berlo) heeft de TCE-pole-position voor de Hankook 24H BARCELONA van dit jaar behaald. Glenn van Berlo reed op het 4,655 kilometer lange Circuit de Barcelona-Catalunya een tijd van 1:55,617 minuten en behaalde daarmee de beste startplaats in de TCE-divisie voor de race van morgen. Daarmee werd het volledig Nederlandse team de vijfde verschillende TCE-pole-sitter in de zes tot dusver dit jaar gehouden evenementen van de 24H SERIES powered by Hankook.
 
“Dit is mijn eerste kwalificatie voor een 24-uursrace met deze auto, dus ik ben heel blij”, verklaarde Glenn van Berlo tegenover Shea Adam van Radiolemans.com. “Ik was hier een paar weken geleden met de Formule 4, dus ik ken de baan vrij goed. Dit weekeinde is het erg warm, dus dat maakt het lastig om de banden te sparen. Natuurlijk moest ik mijn rijstijl een beetje aanpassen, maar ik ben echt erg blij met het resultaat.”
 
Met de RTR Projects KTM X-BOW (#224, Jan Krabec / Daniel Skalický / Petr Lisa / Erik Janis / Tomas Miniberger) ging ook de andere plaats op de eerste startrij van de TCE-divisie naar een auto uit de SP3-klasse, ondanks een voorzichtig begin van de sessie. De Perfection Racing Ginetta G55 (#345, Michael Klostermann / Claus Klostermann / Tommy Laugesen / René Rasmussen) completeert de top drie in de klasse SP3 en start als twaalfde algemeen in de divisie.
 
Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing - Volkswagen Golf GTI TCR
Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing - Volkswagen Golf GTI TCR
Na een spannende kwalificatie start de snelste van de beide Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing Volkswagen Golf GTI TCR’s (#112, Marlon Menden / Ralf Henggeler / Jérôme Ogay / Benjamin Leuchter / Yannick Mettler) vanaf pole in de TCR-klasse en derde algemeen. Het leidende team in de 24H TCE SERIES Europe behaalde ook de derde startplaats in TCR met de zusterauto onder het startnummer 114 (Kristian Jepsen / Jan Sorensen / Yannick Mettler) bij de eerste deelname van dit trio in de 24H SERIES dit jaar. Daartussen op de grid staat de AC Motorsport-Audi RS3 LMS (#188, Stephane Perrin / Vincent Radermecker / Tom Boonen / James Kaye / Mathieu Detry).
 
Verderop in de klasse A3 herhaalde de Hofor Racing by Bonk Motorsport-BMW M240i Racing Cup (#869, Martin Kroll / Axel Burghardt / Volker Piepmeyer / Michael Bonk / Michael Fischer) de prestatie bij de Hankook 24 BARCELONA van vorig jaar met de pole-position in de klasse. Daarachter staan de Synchro Motorsport-Honda FK8-Civic Type-R (#676, Alyn James / Daniel Wheeler / Matt Neal), momenteel derde algemeen in de tussenstand van de 24H TCE SERIES Europe, en de fun-M Motorsport-BMW M240i Racing Cup (#802, Harald Rettich / Paul Sieljes / Danny Brink / Klaus Dieter Frommer).
 
De Hankook 24H BARCELONA start morgen om 12.00 uur en eindigt zondag op hetzelfde tijdstip. Een live-stream in HD-kwaliteit met commentaar van het team van Radio Show Limited, bekend van IMSA Radio en Radio Le Mans, is beschikbaar op de website en het Youtube-kanaal van de serie en op Motortrend on Demand. Er zijn ook regelmatige updates op Twitter, Facebook en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

Hankook 24H Series

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op vrijdag 30 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Barcelona.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons