van der Horst

24H Barcelona: eerste startrij voor RedAnt Racing

RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Bij de kwalificaties voor de Hankook 24H Barcelona kregen we een zeer uniek resultaat voor het kampioenschap. Een zware regenbui gooide roet in het eten voor vele deelnemers en hoewel de IMSA Performance Porsche 911 GT3-R (992) de pole bemachtigde, was vooral de tweede plaats al uniek. Die ging namelijk naar de RedAnt Racing Porsche van de gebroeders Ayrton en Yannick Redant, Kobe de Breucker en Huub van Eijndhoven.
IMSA Performance - Porsche 911 GT3-R (992)
IMSA Performance - Porsche 911 GT3-R (992)
De regen was een enorme spelbreker voor de normale gang van zaken in de kwalificaties voor de race. Waar er normaal drie korte sessies worden afgewerkt, besloot men na de eerste om de rest af te blazen. Hierdoor werd de uitslag van deze sessie ook ineens belangrijk, want deze bepaalde dan ook de startgrid voor de race. IMSA Performance met Laurent Hurgon was de snelste tijdens deze enige sessie, voor van Eijndhoven, die maar twee tienden trager was. De tweede startrij wordt dan weer bemand door de WTM by Rinaldi Ferrari en de Car Collection Motorsport Audi.

Holmgaard Motorsport - Cupra Leon Compéticion TCR
Holmgaard Motorsport - Cupra Leon Compéticion TCR
Verderop vinden we de Haas RT Audi met onder meer Mathieu Detry en Kris Cools terug op een zevende plaats, De tweede RedAnt Racing Porsche met onder meer Jimmy de Breucker, Brent Verheyen en Marc Goossens plaatste zich op een 21ste plek algemeen. In de GT4 en TCR klasse kon men wel de volledige kwalificatiesessie afwerken. Daar haalde de Buggyra ZM Racing Mercedes de pole, terwijl in TCR de Cupra van Holmgaard Motorsport de snelste was. De race start zaterdag om 12 uur lokale tijd om dan 24 uur later op zondag af te sluiten. Alles is live te volgen op de verschillende social mediakanalen van de organisatie.

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op vrijdag 15 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Barcelona.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons